V članku Ravnokar sva se razšla – spopadanje s čustvi sem zapisal, da ko nas ljubljena oseba zapusti, preživljamo različne faze. In kdaj pričnemo razmišljati, da nikoli ne bomo več našli ljubezni in da bi bilo najbolje, da se naša bivša / naš bivši vrne k nam? V “Nori Fazi”. Ko boš prebral(a), kaj vse takrat počnemo, boš hitro lahko spoznal(a), da s početjem, ki je opisan dosežemo ravno nasprotno.

Razmisli malo, kako bi se odzval, če bi ti ena oseba nenehno, ob vseh možnih urah podnevi in ponoči, pošiljala sporočila, te klicala in pisala e-pošto? Točno tako se na vse kar počneš odziva tudi tvoja bivša / tvoj bivši. Bolj ko vztrajno želiš ostati v stiku z njo / njim, bolj jo / ga odrivaš od sebe. S svojim bivšem partnerjem želimo razmerje nadaljevati ali obnoviti, a pojavlja se ti vprašanje: Kaj naj storim, da se moja bivša / moj bivši vrne k meni? A bolje bi bilo, da si najprej odgovoriš na popolnoma drugo vprašanje: Je pametno, da se moja bivša / moj bivši vrne k meni? A predno odgovorim na ti dve vprašanji, se bom vrnil korak nazaj k fazam, ki jih preživljamo, ko nas ljubljena oseba zapusti.

Pogosto mislimo, da samo tisti, ki je bil zapuščen preživlja te faze in se spopada z razmišljanjem, kako pridobiti nazaj svojo bivšo / svojega bivšega. A to razmišljanje je zmotno. Obe osebi, ki se razideta, doživljata iste faze, le da se pri tistem, ki je odšel ne kažejo vedno tako izrazito kot pri tistem, ki je ostal sam. Oba sta torej tista, ki v določenem trenutku, vsak za sebe, razmišljata, če ne bi bilo vseeno pametno vrniti se. Ponavljam: razmišljata! To ne pomeni, da oba želita nazaj, niti ne doživljata te faze istočasno. Tisti, ki je ostal sam in ne vidi izhoda se veliko bolj ukvarja s tem, drugi lahko da o tem razmišlja le površno.

Pojdimo po vrsti. Predno si zaželiš, da se tvoj(a) bivš(a) partner(ka) vrne nazaj k tebi, ali pa ko si to želiš a ne veš, kako to doseči, se vprašaj če je to za tebe resnično najboljša rešitev. Zavedaj se, da nekaj v vajinem razmerju ni bilo v redu. Obstaja razlog, da te je zapustil(a). Več o teh razlogih sem pisal v članku Razlog ločitve. Bodi iskren(a) do sebe, vzami si čas in si odgovori na naslednja vprašanja:

  • bi rad(a) nadaljeval(a) razmerje, kjer nekaj ni v redu?
  • je tvoja bivša / tvoj bivši res pravi, boš lahko z njim tudi čez 10 let?
  • si prepričan(a) da je to rešitev ki te bo osrečila dolgoročno?

Le v primeru, da si na ta tri vprašanja odgovoriš pritrdilno, se je tudi smiselno vprašati kaj storiti, da se bivša / bivši vrne nazaj. A v večini primerov si že na prvo vprašanje, če si iskren(a) do sebe, ne odgovoriš pritrdilno. Nadaljevati nekaj, kar ni v redu in upati da se bo popravilo ni prava rešitev. A če kljub vsemu misliš, da je bivša / bivši najboljše zate in resnično želiš, da se vrne k tebi te ravno na tem področju čaka največ dela. Tudi oseba, ki te je zapustila si ne želi nadaljevati tam, kjer sta končala.

Možnost, da se vrne k tebi obstaja. Veliko je parov, ki so se v preteklosti razšli in potem čez čas nadaljevali svoje razmerje. Boljše bi se izrazil, če bi rekel, da so začeli novega. S prejšnjim namreč nekaj ni bilo v redu. Potrebne so spremembe, ki jih mora oseba ki nas je zapustila zaznati. Sedaj veš, da možnost obstaja. Veš tudi, da so za to potrebne spremembe. O načinu, kaj narediti da prideš do željenega cilja pa več v enem izmed prihodnjih člankov.

Lahko pa me tudi kontaktiraš, podatke najdeš na desni strani in skupaj bova prišla do odgovorov zate.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

1 komentar

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar