Ne dolgo nazaj se je Kristina* razšla s svojim dolgoletnim partnerjem. Pravzaprav je bil on tisti, ki je prekinil njuno razmerje. Zakaj? Ker si ni več predstavljal skupne prihodnosti. Seveda ji je bilo težko. Čez nekaj tednov, ko je minil šok in je bilo njeno razpoloženje že nekoliko boljše, je doživela še eno presenečenje. Ko se je nekega popoldneva sprehajala po parku je zagledala svojega bivšega partnerja, ki se je z roko v roki sprehajal z drugo žensko.

Za marsikatero žensko je težko, ko vidi svojega bivšega partnerja z drugo. A če se to zgodi le nekaj tednov po tistem, ko sta se razšla je to še toliko težje. Pričneš se spraševati, če te je res tako hitro prebolel, je imel mogoče s to žensko razmerje še predno sta vidva končala vajino in kaj si storila napačno, da je odšel in ima sedaj drugo žensko. Kako se torej uspešno spopasti s to situacijo, ki za marsikatero žensko ni enostavna?

 

Izgobaj se ga

Prav nobenega razloga ni postavljati se zavestno v situacije, da bi srečevala svojega bivšega partnerja. A hkrati tudi nima smisla ostajati doma, da ga ne bi srečevala. Ni razloga, da zaradi tega ne bi šla kdaj na kakšno zabavo, ki jo prireja kdo od tvojih prijateljev, v kino, gledališče, … če ne boš počela stvari, ki te osrečujejo, samo zato, da ne bi srečala svojega bivšega, ti zaradi tega ne bo nič lažje. V kolikor pa ga boš srečala, samega ali skupaj z novo partnerko, pa se ga enostavno izogni in ga ignoriraj. Ne govori z njim in ne govori o njem. In še nekaj, izogibaj se ga tudi na vseh socilanih omrežjih. Če boš gledala njegove objave, boš po vsej verjetnosti postala le še bolj žalostna in ti to ne bo pomagalo.

 

Ne delaj zaključkov

V kolikor ti tvoj bivši ni razložil, zakaj ima odnos z novo žensko (močno dvomim, da je to storil), ne poznaš pravega razloga, kako se je to zgodilo tako hitro po tistem, ko je odšel od tebe. Ne razmišljaj o tem in ne delaj lastnih zaključkov, zakaj je do tega prišlo. Lahko se za več dni zapreš v svoje stanovanje in razmišljaš o tem, če je imel razmerje s to žensko že ko sta bila še skupaj, če jo ima bolj rad, kot je imel tebe, … zaradi vsega tega boš le še bolj razburjena in tako razmišljanje ti ne bo pomagalo, da bi se premaknila naprej v svojem življenju.

 

Ne razmišljaj o tem

Vem, težko je. Kako ne razmišljati o tem, ko pa ti ne da miru in se zaradi tega slabo počutiš? A potrebuješ nekaj razdalje. Najbolje je, da se z nečim zaposliš. To ti bo pomagalo, da ne boš toliko razmišljala o svojem bivšem partnerju. Marsikatera ženska se v taki situaciji odloči, da se bo bolj posvetila svojemu delu. Pomaga! Med delom ne boš imela časa razmišljati o svojem bivšem partnerju. A seveda so tu tudi druge aktivnosti, ki jih lahko počneš v svojem prostem času. Naj bo ta aktivnost taka, da zahteva veliko energije, saj potem tvoje misli ne bodo tako hitro odtavale.

 

Ne primerjaj se z njo

Če se boš primerjala z žensko, ki je sedaj ob strani tvojega bivšega partnerja, se zaradi tega ne boš počutila nič boljše. Ne posedaj pred računalnikom in ne glej njenih fotografij, ki so zagotovo objavljene na socialnih omrežjih. Ob takem početju se boš le slabo počutila. Se sprašuješ, zakaj je tvoj bivši sedaj z njo? Ni pomembno, skupaj sta in to je dejstvo. Se boš bolje počutila, če boš ugotavljala katera od vaju je bolj simpatična? Ne boš se in zato tudi nima prav nobenega smisla, da to počneš.

 

Obdaj se s svojimi prijateljicami

Dober način, da se zamotiš je tudi ta, da veliko časa preživiš s svojimi prijateljicami. V času, ki ga preživljaš se ne počutiš ravno najboljše, saj te ni le zapustil moški, v nekem smislu te je “nadomestil” z drugo žensko. Ko boš obdana s pravimi prijateljicami, ki te imajo rade in te spoštujejo, boš spoznala, da ne potrebuješ svojega bivšega, da bi se dobro počutila.

 

Ne poizkušaj ga pridobiti nazaj

Ker ima tvoj bivši novo partnerko, niti ne razmišljajo tem, da bi ga pridobila nazaj. Verjamem, da je tudi to eno izmed tvojih razmišljanj. Ne bom rekel, da ni možno pridobiti nazaj bivšega partnerja. Je težko, a marsikateri ženski je uspelo. Toda ko ima moški ob sebi novo partnerko, je to nekaj kar je obsojeno na neuspeh. Niti ne poizkušaj uničiti njunega odnosa, saj boš s tem več škode storila sebi, kot njima.

 

Vzami si čas, da greš naprej

Samo zato, ker se je tvoj bivši hitro premaknil dalje v svojem življenju in si našel novo partnerko, to še ne pomeni, da se moraš tudi ti. Vzami si čas, da zaključiš s svojim zadnjim razmerjem. Ločitev ni tekmovanje o tem, kdo bo šel hitreje s svojim življenjem naprej. Vsak od vaju potrebuje čas, da predela ločitev. Pri nekaterih gre to hitreje, pri drugih počasneje. Mogoče potrebuješ ravno ti več časa. Nič hudega, vzami si ga, to ne pomeni, da je s teboj kaj narobe.

 

Ne skoči v posteljo s prvim, ki ti prekriža pot

Kot sem že povedal, pusti si čas. Tvoj bivši ima ob sebi novo žensko, a to ne pomeni, da moraš tudi ti v posteljo s prvim moškim, ki ti je simpatičen in ti prekriža pot. Zakaj to ni dobra zamisel? Zelo verjetno je, da se boš po tem počutila slabo. Prav tako je zelo verjetno, da med sexom ne boš uživala, saj ti bodo misli odhajale k tvojemu bivšemu in nenazadnje ni pošteno do tega moškega. Možno je, da je ravno on tisti pravi za tebe, a če ne boš najprej prebolela svojega bivšega, nikoli ne boš imela možnost, da to spoznaš. Vajino razmerje se bo po vsej verjetnosti hitro končalo. Ne izrabljaj drugega moškega, da bi s tem naredila svojega bivšega ljubosumnega. Ne boš dosegla željenega in tudi tvoj proces žalovanja zaradi tega ne bo prav nič hitrejši.

 

Več o tem, kaj se dogaja, ko ostanemo sami najdeš v članku “Ravnokar sva se razšla – spopadanje s čustvi“.

*Ime je izmišljeno.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar