O coronavirusu kroži trenutno kar veliko število zapisov, kar je nekako razumljivo, saj močno vpliva na naša življenja in s tem tudi na naše medčlovešle odnose. Vsi beremo o higijeni kašlja, o potrebni medčloveški razdalji, temu da moramo ostajati doma in prilagoditi življenja tako, da se ne okužimo oziroma, da pomagamo zajeziti pandemijo. In ker ostajamo doma, ker vsi ne hodijo več v službo, smo več časa v družbi partnerja, kar seveda poleg določene mere strahu pred neznanim, vpliva na naše odnose.

Da bi razumeli, kako trenutno situacija vpliva na naš odnos s partnerjem se vrnimo nekoliko v preteklost. V čas, ko sta se odločila, da pričneta živeti skupaj. Ko vama je bilo vseeno, če je to samo majhna sobica in ko se je celo življenje vrtelo le okoli vaju. Ko nista imela dovolj eden drugega. Se še spomniš tega? Za nekatere mogoče niti to ni tako daleč nazaj, drugi pa morajo že dobro razmisliti, da se tega spomnijo. V tistem času nista imela dovolj eden drugega, sex pa je bil na sporedu vsakih nekaj ur.

Potem pa se je počasi odnos pričel spreminjati. Želela sta si malo večjo sobico, mogoče celo lastno stanovanje ali hiško. Razmišljati sta začela o družini, a sta vedela, da bosta za to potrebovala tudi večji avto. Počasi so vama postajale materialne dobrine pomembnejše, kot so bile še nekaj časa nazaj. Zato sta več časa preživljala v službi. Videvala sta se le še ob jutrih in zvečer ter se veselila skupnih vikendov. Pri marsikomu so tudi ti vikendi delno postali delovni. Sex ni bil več na sporedu vsakiih nekaj ur, kot na začetku.

Naučila sta se živeti eden z drugim. Še vedno sta se imela rada, a prioritete so se spremenile. Po nekaj letih sta prišla tako daleč, da je bilo težko preživeti skupaj kaj več kot dva tedna, pa še to v drugem, bolj sproščenem okolju. 

In potem je prišel coronavirus 

S coronavirusom so prišla tudi priporočila, da naj ostanemo doma, da naj delamo od doma, da ne zapuščamo doma po nepotrebnem. Trenutno stanje vaju je pripeljalo v položaj, ki sta ga imela na začetku vajinega odnosa, ko sta bila neprestano skupaj, ko nista znala živeti eden brez drugega. Le, da sta se takrat tako sama odločila, sedaj pa sta postavljena v to situacijo. 

Ker pa se je vmes zgodilo marsikaj in ker več ne znata živeti eden z drugim 24 ur dnevno, se počutita, kot da sta postavljena v neko novo situacijo, ki pa to pravzaprav ni. 

Imata več časa, kot sta ga imela še pred kratkim. Izkoristita ga! Vrnita se v čas, ko sta bila igriva, ko nista imela dovolj eden drugega in ko je bil sex na sporedu vsakih nekaj ur. Lahko se celo zgodi, da bosta ugotovila, da so vajine prioritete drugačne kot tiste, ki sta si jih postavila. Naj vaju to ne prestraši. 

Vsi imamo sedaj nekaj več časa, ki ga lahko posvetimo sebi in svojim partnerjem, da ugotovimo, kaj v resnici želimo in kaj nam je dejansko pomembno. Izkoristimo ta čas za nas, za svojega partnerja, naučimo se zopet biti skupaj. Pojdimo s partnerjem z roko v roki na sprehod, brez mobilnih telefonov. Dovolimo si, da se odklopimo od interneta in televizije, namesto tega se raje pogovarjajmo ali skupaj berimo knjige.

Dani čas je potrebno izkoristiti, saj je svet zaradi virusa ne bo ustavil.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar