Nekaj časa po zadnjem pripetljaju sta bila tako Mojca kot Janez vljudna in uvidevna eden do drugega. A vsak pri sebi sta vedela, da se bosta morala pogovoriti. Noben od njiju ni bil zadovoljen z razvojem razmerja. Nekega popoldneva, ko je Janez prišel iz službe, je Mojci povedal, da se v kratkem odpravlja na nekajdnevno službeno potovanje. Samo po sebi to ni bilo nič posebnega, saj je bil zaradi službenih obveznosti večkrat odsoten.

Janez je odšel in oba sta občutila nekakšno olajšanje. Njegova odsotnost je obema ponudila možnost, da razmislita o odnosu. Mojca si je vzela prost dan, sama je odšla na dolg sprehod in razmišljala o preteklih dogodkih. Janez je imel nekoliko manj časa, a si je zvečer, ko je končal z obveznostmi, tudi sam vzel čas za razmislek. Ko se je naslednje jutro prebudil, je želel poklicati Mojco. Pogledal je na telefon in videl, da ga je čakalo njeno sporočilo: “Janez, ko se vrneš, se morava pogovoriti.” V bistvu ni sporočilo nič takšnega, kar ne bi bilo res. A Janez ni vedel, kaj ga čaka. Nikakor se ni mogel zbrati in nenehno je razmišljal le o njenem sporočilu. Ni je klical, saj ni vedel, kaj naj ji pove. Seveda tudi njemu ni bilo prav, kako se je njuno partnerstvo razvijalo, a kljub temu je bil prepričan, da je Mojca prava ženska zanj. Zdaj pa se je bal, da se je Mojca odločila, da ga zapusti.

 


 

Dragi bralci, če vas kaj moti v vašem partnerskem odnosu, je prav, da se o tem s partnerjem pogovorita. Prav je tudi, da svojemu partnerju poveste, da bi se radi z njim pogovorili. Ko gre za pomembne mejnike v odnosu ali ko se z nekom želite pogovoriti, mu to povejte osebno. Sporočila, e-pošta ali klici, ko je nekdo dalj časa odsoten, niso pravi korak. V današnjem času si res veliko povemo preko raznovrstnih sporočil, ki nam jih omogočajo aplikacije na pametnih telefonih, tablicah in računalnikih. A ko gre za naša partnerstva, je prav, da se o tem pogovorimo v živo. Mojca s svojim sporočilom ni hotela nič slabega. Janezu je le povedala, kar sta oba že dolgo vedela. In povedala mu je takoj, ko je razmislila o njunem odnosu. Sama pri sebi je namreč sklenila, da je v preteklosti preveč odločitev sprejemala sama v imenu obeh in je partnerju želela sporočiti, da se bo potrudila za njuno zvezo. Ampak kaj takšno sporočilo povzroči pri moških?

Postanemo negotovi. V nas se pričnejo porajati strahovi. Vedno pomislimo na najslabši možen izid. Tudi će navzven delujemo mirno in ne kažemo svojih strahov, v nas divja pravi tornado čustev. Ne vemo, kaj nas čaka, prav tako nimamo možnosti izvedeti v kratkem času. Zaradi tega postanemo vedno bolj negotovi.

Pogosto pridemo v situacijo, da se s partnerjem želimo pogovoriti. Najbolje je, da ga o tem obvestite na štiri oči in sicer tako, da bosta takoj imela čas za pogovor. A tudi v taki situaciji stavek: “Rada bi se pogovorila s teboj.” ni najbolj primeren. Mnogo lažje se je pogovoriti o težavah ali rečeh, ki nas motijo, tako da to neposredno nagovorimo. Ko se boste želeli naslednjič pogovoriti s svojim partnerjem, ga povabite na sprehod. Sprememba okolja pozitivno vpliva na nas. Še bolje je, če pustita telefona doma ali vsaj izključita zvonenje, da vaju med pogovorom nihče ne zmoti. Videli boste, da s takšnim ravnanjem ne boste dosegli le tega, kar želite, pogosto še mnogo več.

A vrnimo se k Mojci in Janezu … Janez je drhtel po celem telesu, ko je stal pred svojim domom. Ko je odpiral vrata se je bal najhujšega. Razmišljal je celo o tem, da se je Mojca že odselila. A čakalo ga je ravno nasprotno. Vstopil je v stanovanje in Mojca ga je čakala, padla mu je okoli vratu, ga zasula s poljubi in mu šepetala v uho, da ga ima rada. Bil je presenečen nad njenim odzivom, a hkrati tudi neizmerno vesel. Bližal se je namreč adventni čas in božič, ki ga je želel preživeti z Mojco. A več o tem, dragi bralci, boste lahko prebrali v naslednji zgodbi.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.