Vsi se vedno sprašujemo, kaj so lastnosti, zaradi česar nas nekdo privlači. Le redko tudi, kaj je tisto, zaradi česa nismo privlačni. No, pred meseci sem nekajkrat s strani žensk prejel vprašanje, kaj naj bi po mojem mnenju bilo tisto, kar jih dela neprivlačne. Lahko bi enostavno prebral, kaj o tem menijo vsi avtorji, ki so o tem že pisali. A ubral sem drugačen pristop. To isto vprašanje sem zastavil moškim. 

Tako, kot sem v zapisu Kaj privlači moške govoril o lastnostih, ki ženske v naših očeh naredijo privlačne, bom tudi tokrat. Pomeni, da se ne bom spuščal v obliko telesa ženske temveč njene lastnosti oz. način obnašanja, ki moške odbija. Tudi sam sem moški in lahko povem, da se z odgovori, ki sem jih dobil strinjam.

 

Preveč neodvisnosti

Živimo v času enakosti med spoloma in neodvisnosti. Moški si želimo neodvisnih žensk, vendar ne takih, ki pri tem pretiravajo. Pomembno nam je, da sprejme ženska pomoč, ko jo moški ponudi. Čeprav verjamem, da boš znala sama doma odmašiti odtok sprejmi pomoč moškega, če ti jo ponudi. Urediti ali popraviti kaj je način, da ti pokažemo da nam je mar za tebe. Izkazovanje pozornosti pa je nekaj kar ti godi. Pusti torej, da moški namesto tebe odmaši odtok, čeprav ve da znaš to sama. Lepo je namreč imeti nekoga ob sebi, ki mu je mar.

 

Preveč posesivnosti

Ni nam privlačno, če boš vse želela početi skupaj z moškim. Vemo, da ti je pomembno, da skupaj preživita veliko časa toda vseeno potrebujemo čas, ki ga lahko posvetimo svojim hobijem in prijateljem. Nič ni narobe s tem, če imava nekaj različnih hobijev in del svojega prostega časa preživljava narazen. Če te moški povabi, da se mu pridružiš: go for it. 

Neprestano spraševanje o tem, kje je, s kom je in kaj počne se ti mogoče zdijo nedolžna in nekaj čisto normalnega; kaj hitro pa pri tem lahko prestopiš prag in mu pokažeš željo po tem, da bi ga nadzirala. Nobene potrebe ni po tem, da si posesivna. Moški nismo lastnina, smo ljudje, tako kot ste ve.

 

Preveč čustvenosti

S tem nikakor ne želim povedati, da je kazanje čustev napačno. Ravno nasprotno, nismo roboti in prav je, da partnerju izkažemo svoja čustva. Preveč je, če jočeš za vsako malenkost in se razburjaš tudi takrat, ko to ne bi bilo potrebno. 

Zakaj nas to odbija? Ker smo zaradi čustvenih izbruhov v strahu. Ne upamo si govoriti s teboj, saj nismo prepričani, da ne bomo poslabšali tvojega stanja. Ob sebi potrebujemo žensko, ki se zna smejati, ki je pozitivna a hkrati zna kadar je potrebno tudi jokati. Vem, kako se bere zapisano. Tanka je meja med pravim in pretiranim izkazovanjem čustev. Najlažje boš vedela da v naših očeh pretiravaš, če se začnemo umikati.

 

Nas obravnavaš kot otroka

Lahko mi verjameš, tudi preden smo spoznali tebe smo se znali obleči sami, si zavezati kravato in izbrati primerne čevlje. Prav tako nam ni všeč, če nas kličeš z imeni hišnih ljubljencev in se z nami pogovarjaš kot da bi se pogovarjala z malim otrokom. Tudi deli našega telesa si ne želijo ljubkovalnih nazivov v pomanjševalnicah. Tako kot ti smo odrasle osebe in si želimo, da nas kot take tudi obravnavate.

 

Pomanjkanje samozavesti

Nismo moški tisti, ki moramo poskrbeti, da se počutiš dobro v svoji koži. Sama si odgovorna za svojo srečo. Res je, počutiš se prijetno vsakič ko prejmeš kompliment, a biti od tega odvisna in vsak dan spraševati partnerja, kakšna se mu zdiš ga bo počasi odbijalo od tebe. Moški ne potrebujemo ob sebi žensk, ki iščejo stalno potrditve za svoj izgled ali intelekt.

 

To so bili najbolj pogosti odgovori, ki sem jih dobil. Če se ti zdi, da tudi sama odbijaš moške, mi zaupaj kaj počneš in skupaj lahko ugotoviva, kako postati v očeh moških bolj privlačna ženska.

 

Ne bodi preveč dostopna

Pomembno je, da si vzameš čas za nas. Zelo te bomo spoštovali tudi, če kdaj ne boš imela časa, ker bo šla na vadbo joge, se dobila s svojimi prijateljicami ali enostavno doma brala knjigo. Vemo, da imaš tudi ti, tako kot mi, svoje interese in ni nam všeč, če svoje življenje skušaš podrediti našemu ter nam biti na razpolago kadarkoli.

Biti z moškim v partnerskem razmerju je del tvojega življenja, ne tvoje celotno življenje. Najdi torej pravo razmerje med časom, ki ga preživiš s partnerjem in časom, ki ga nameniš sebi in svojim aktivnostim.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar