Večno vprašanje, o katerem razmišljamo in razglabljamo moški je, kaj privlači ženske. Nekateri se s tem vprašanjem ubadajo skoraj celo življenje in ne morejo ugotoviti, kaj je tisto, kar ženske resnično iščejo pri moški ali kaj dela moškega privlačnega. Drugim pa razglabljanje ni potrebno, saj se točno zavedajo, kaj to je. A seveda tu obstaja še tretja skupina, tista ki je prepričana, da točno ve, kaj privlači ženske, a v resnici tega ne vedo.

Med svojem delovanjem kot svetovalec za razmerja sem spoznal, da obstaja velika skupina moških, ki misli, da bo s svojo kariero in dosežki očarala ženske. V isto skupino moških nekako uvrščam tudi tiste, ki menijo, da je pomembno biti hladen, nekoliko nedostopen in nečustven, ker naj bi ravno to bilo tisto, kar privlači ženske. V kolikor spadaš v eno teh skupin te morem žal razočarati, da nimaš prav. 

Zavedanje o tem, kaj dejansko privlači ženske ti lahko prihrani veliko razočaranj, porabljenega časa in po nepotrebnem potrošenega denarja. Kaj je torej tisto, kar dejansko ženske iščejo pri moških?

 

Zagon

Ženske privlačijo moški, ki imajo zastavljene cilje in jih aktivno zasledujejo. Za ženske so veliko bolj privlačni moški, ki so strastni pri tem kar počnejo, kot tisti, ki so postali pravniki, ki dobro zaslužijo a svojega dela ne opravljajo strastno, z zagonom in energijo. 

Dragi bralci, zaslužek ni pomemben. Že res, da ženska išče takega moškega, ki ima dovolj za preživetje, drugače pa je ravno strast, doseganje ciljev in zagon tisto, kar privlači mnogo bolj kot pa zaslužek.

 

Prisotnost

Vsak od nas si želi partnerja, ki bi bil prisoten v našem življenju, ne samo ženske. S prisotnostjo mislim ne samo fizično, tudi psihično prisotnost. Ženska ob sebi potrebuje moškega, ki jo bo gledal v oči, jo poslušal ter z njo razpravljal. Seveda, lahko bi rekel tudi pozornost, pravzaprav gre skoraj za isto ali vsaj podobno.

Torej, ko si v družbi ženske, ki te privlači izključi televizor, odloži telefon. Obrni se k njej, glej jo v oči, poslušaj jo in si z njo izmenjavaj mnenja. To je tisto, kar ženska potrebuje od moškega.

 

Humor

Pred časom sem več žensk vprašal, kaj so tiste lastnosti poleg fizičnega izgleda, ki jih najbolj privlačijo pri moških. Eden izmed najbolj pogostih odgovorov je bil: humor. Življenje je samo po sebi dovolj resno. Velik čas dneva preživimo v službi. Ko pride ženska domov si želi ob sebi partnerja, ki zna biti tudi igriv in ima smisel za humor.

 

Spontanost

Tu pa se nam moškim pogosto zalomi. Zelo radi pademo v rutino in se je držimo. A ženske iščejo ravno nekaj nasprotnega: spontanost. Spomni se časa, ko si znal žensko presenetiti, storiti kaj nepredvidenega. Tudi po letih skupnega življenja je to tisto, kar bo ženska od tebe pričakovala.

Pomanjkanje spontanosti in v današnjem času eden izmed bolj pogostih vzrokov, zakaj se ženska odloči zapustiti moškega. Življenje, kjer točno ve, kdaj se bo kaj zgodilo ženske namreč odbija. Ko pride do pomanjkanja spontanosti se ženska vda v to stanje in postane nesrečna ali pa prične iskati spontanost drugje.

 

Ranljivost

Tudi če boš imel vse lastnosti, ki jih ženska išče pri moškemu in če jo boš poleg tega tudi telesno privlačil, vajina zveza mogoče ne bo trajala, če ne boš znal pokazati svoje ranljivosti. Ženske so čustvena bitja, ki ob sebi potrebujejo moškega katerega ni strah pokazati svojih čustev. 

Ne le pokazati, tudi pogovarjati se je z žensko potrebno o svojih občutkih. Ravno taki pogovori so tisti, ki vaju bodo pripeljali še bolj skupaj, saj ženska čuti, da ji zaupaš. Ravno zaupanje je je eden izmed temeljev vsakega partnerskega odnosa.

Mogoče se ti zdi, da sem pozabil na fizične lastnosti? Z namenom jih nisem omenjal, saj tako ženske kot moške privlačijo različne fizične lastnosti. Nekatere imajo raje ob sebi en tip moškega, druge drugačnega. Fizična privlačnost bo ostala vedno, tudi če se razideta. Pomembno je, da se privlačita tudi emocionalno.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar