Kaj storiti da se bivši vrne? S tem vprašanjem se ubada skoraj vsak, ki je kdaj ostal sam. Skoraj zagotovo pa vsak, ki je bil zapuščen s strani partnerja po razmerju, ki je trajalo dalj časa in za katerega je tisti, ki je bil zapuščen mislil, da je vse v redu. Nekaj nasvetov sem podal v svojem zapisu Kako dobiti bivšega partnerja nazaj, a kot sem zapisal tematika presega dolžino enega zapisa.

Da bi se bivšemu partnerju lahko pokazali v novi luči, se je potrebno od njega najprej oddaljiti. Ta oddaljenost nam služi, da svoje življenje ponovno uredimo. Obstaja kar nekaj korakov, ki naj bi jih naredil vsak posameznik v tem obdobju. A preden se oddaljiš od svojega bivšega partnerja si vzemi čas in razmisli o teh korakih. Mogoče niso vsi primerni zate. Prav tako ne išči bližnjic, saj z njimi ne boš ničesar pridobil.

 

Ne delaj napak

Eno izmed najpomembnejših namenov, zakaj se oddaljiti je, da ne delamo napak. Po raziskavah, ki so se izvajale namreč 95% odstotkov vseh naredi napake, ki bivšemu partnerju sporočajo, da se je pravilno odločil, ko te je zapustil. Zavestna odločitev, da ne kontaktiraš bivšega ti torej onemogoča, da bi rekel ali naredil kaj takšnega, kar bi pozneje lahko obžaloval. Veliko lažje je namreč uničiti možnosti, da se bivši partner vrne, kot prepričati ga, da se ponovno zaljubi vate in se vrne k tebi.

 

Daj bivšemu partnerju prostor in čas

Ko te je bivši zapustil je zelo velika verjetnost, da je to storil ker je potreboval prostor in čas za sebe. Mogoče ti je to celo rekel, a si vseeno želel ostati blizu. Razpad zveze pomeni razhod. Naredi sam sebi uslugo in daj bivšemu to, kar potrebuje. Oddaljiti se od bivšega pomeni tudi, da ima bivši možnost soočiti se z dejstvom, da te je zapustil. Dokler si neprestano v njegovi bližini, ga kličeš ali mu pošiljaš sporočila, ne bo vedel in razumel kako je biti samski oz. kako je brez tebe v njegovem življenju.

Ko se nekdo odloči zapustiti svojega partnerja je prepričan, da je sosedova trava bolj zelena ali da je bolje biti samski, saj ga na svetu čaka še veliko priložnosti, ki jih sedaj, ko je s teboj zamuja. Česar se tvoj bivši partner ne zaveda je, da bo občutil praznino, ko te ne bo več ob njem. Počasi se bo pričel zavedati, da je bilo zapustiti te napaka. V najslabšem primeru pa si bo vzel čas in na vajino zvezo pogledal z novega zornega kota. Ko te ni več v bližini se namreč tudi za njega nekaj spremeni.

 

Povrni si samozavest

Če si bil ti tisti, ki je bil zapuščen potem je zelo velika verjetnost, da je tvoja samozavest zelo nizka ali da je skoraj ni. Isto se zgodi s samospoštovanjem. Oddaljenost od bivšega partnerja ti da čas, ki je potreben, da si povrneš svojo samozavest, pridobiš spoštovanje do samega sebe in izboljšaš svojo samopodobo. Vse to boš potreboval, če se boš želel prikazati bivšemu v novi luči.

A ne le bivšemu. Tudi, če spoznaš drugo osebo, ki te privlači ne boš imel dobrih možnosti, da bi postala par, če ne boš samozavesten. Ta korak je naložba v tvojo prihodnost, ki se bo kazala na vseh področjih tvojega življenja in vplivala nanj. Ker so samozavest, samopodoba in samospoštovanje tako pomembni dejavniki za to, da se bivši partner vrne ali, da si dobiš novega partnerja naj o tem zapišem še malo več.

V zadnjih mesecih sem namreč kar pogosto dobil zastavljeno vprašanje, kako si povrniti samozavest potem, ko sem ostal sam? V taki situaciji se veliko ljudi zapre v svoj svet, nekateri tudi v svoje stanovanje in ne želijo imeti nepotrebnega kontakta z zunanjim svetom. Tako boš le težko dosegel cilj. Potrebno je zapustiti cono udobja in se predati novim izzivom. Obstaja prav posebna vaja, ki jo priporočam vsem:

Pojdi ven na sprehod, nekam kjer veš da boš srečeval veliko ljudi. Najboljše so kakšni mestni parki, v turobnem vremenu lahko tudi v kakšen nakupovalen center (čeprav tega ne priporočam). Namesto da gledaš v tla, kar je pogost pojav pri ljudeh z nizko samozavestjo, se prisili, da gledaš ljudi, ki ti prihajajo nasproti v oči. Ko ti enkrat postane gledanje neznancev v oči lažje, se poizkusi neznancem ob pogledu v oči še nasmehniti. Ne bom rekel, da je enostavno a sčasoma spoznaš, da niso potrebni nikakršni strahovi in da ni potrebno zapreti se v svoj svet. Bolj, ko se boš posluževal te vaje, hitreje se ti bo povrnila samozavest, ki jo potrebuješ za vsak normalen partnerski odnos.

Zavedam se, da je situacija vsakega posameznika nekoliko drugačna. Če potrebuješ nasvet za točno določeno situacijo in se ti zdi, da zapisana vodila ne pomagajo, me kontaktiraj in skupaj bova našla rešitev zate.

Seveda to, kar sem zapisal še niso vsi koraki, ki jih je potrebno storiti, ko se zavestno oddaljiš od svojega partnerja z željo, da se vrne k tebi. Več o tem si boš lahko prebral v mojem naslednjem zapisu Potrebne so spremembe.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar