V prejšnjem članku z naslovom Zakaj moški izginjajo in se vračajo sem na koncu zapisal, da bom v tem članku napisal, kaj je dobro storiti, ko se znajdeš v situaciji, da moški nenadoma izgine ali se ponovno pojavi v tvojem življenju. Drugi razlog tega zapisa pa so komentarji, ki sem jih dobil od tistih, ki so prebrali članek in želijo o tej temi izvedeti še nekoliko več.

Ko moški nenadoma izgine iz tvojega življenja je podobno, kot če bi te ta isti moški zapustil, čisto tehnično gledano je to tudi storil. Razlika je v tem, da ni zaključka, če moški enostavno izgine, saj je kot da nikoli ne bi obstajal. Če te moški zapusti greš skozi faze, o katerih sem pisal v članku Ravnokar sva se razšla – spopadanje s čustvi. A v primeru, ko moški enostavno izgine je najtežje to, da ne vemo kaj se je zgodilo in kaj je bil razlog, da je izginil. Ko tako ostaneš sama je najbolje, da sama poskrbiš za zaključek.

 

Ne kontaktiraj ga

Čeprav je to najtežji del, je edino kar lahko storiš. Veliko žensk najde vseskozi sebi razumne razloge, zakaj bi lahko kontaktirale moškega, ki je izginil. Ne počni tega. Če bi želel in imel interes do tebe bi ti odgovoril že na tvoje prvo sporočilo, ali ne bi izginil iz tvojega življenja. Najbolje, kar lahko narediš je, da enostavno izbrišeš njegovo telefonsko številko in izbrišeš tudi vsa sporočila, ne le v telefonu temveč tudi v vseh socialnih omrežjih. Ne spremljaj nejgovih objav, še manj pa kakšno izmed njih komentiraj. Zakaj, te zanima? Ker boš v nasprotnem primeru predala moč v njegove roke. Ravno v tem je najpogostejši razlog, da se potem tak moški namreč nenadoma vrne v tvoje življenje. Ve namreč, da boš skoraj zagotovo odgovorila, če te bo čez čas kontaktiral.

Misliš, da boš od njega nekako izvedla, zakaj je izginil? Ne boš! Če bi ti to želel povedati, bi to storil predno je izginil. Namesto tega bodi ti tista, ki si boš rekla, da to ni bil moški zate ali da si vredna boljšega. Tako boš sama lahko poskrbela za zaključek.

 

Ne obremenjuj se

Lahko razmišljaš o vsem, kar si naredila in rekla in pri sebi iščeš vzrok, zakaj je moški nenadoma izginil iz tvojega življenja. A razlog za njegovo dejanje ni pri tebi, temveč je v njem. Zaradi tega tudi ni smiselno, da se obremenjuješ s tem, saj pravega vzroka tudi ne boš našla. Med svetovalnimi razgovori sem pogosto prišel do spoznanja, da se razmišljanja ženske o vzroku in dejansem vzroku pri moškemu ta-le v redkih primerih ujemata. Večinoma si ženske mislite, da vas je zapustil iz določenega vzroka, čeprav je to storil iz čisto drugega. Zaradi tega se s tem ne obremenjuj, temveč čimprej poizkušaj ponovno zaživeti.

 

Bodi samozavestna

Počni stvari, ki te osrečujejo. To so lahko klepeti in načrti s tvojimi prijateljicami in družino, ali pa obisk kakšne vadbe, tek, pohodništvo ali kakšna druga telesna aktivnost, ki v tvojem telesu sprošča hormon sreče. Ko počasi postajaš zopet bolj samozavestna to ne pomeni, da je pametno takoj spet pričeti z zmenki. V času, ko še nisi zaključila s fazami žalovanja v procesu ločitve je bolje, da si sama in poskrbiš za sebe, razmisliš o svojem življenju in svojih ciljih. Predno pričneš ponovno hoditi na zmenke se vprašaj, kaj si se naučila iz zadnjega razmerja. Postavi si merila in ne sprijazni se z manj, kot si zaslužiš.

 

Zavedaj se, da se normalni moški ne obnašajo tako

Prepričan sem, da si ne želiš moškega, ki bi nenadoma izginil. Zaslužiš si moškega, ki se je pripravljen s teboj pogovarjati, tudi ko se je potrebno soočiti s težavami, ki se pojavljajo v vajinem razmerju. Ob sebi si želiš moškega, kateremu lahko zaupaš in ki ti bo to zaupanje vrnil. Ko zaznaš, da se moški do tebe ne obnaša tako, bodi ti tista ki bo zaključila tak odnos. A ne na način, da izgineš. Bodi samozavestna in mu povej, kaj te moti in zakaj boš raje sama, kot pa z njim.

 

In še nekaj

Ko boš ozavestila, da je konec se podaj na pot žalovanja. Le tako ti bo uspelo, da boš čez čas zopet močna in samozavestna. Ko te bo nenadoma ta moški, ki je pred časom izginil zopet kontaktiral je najboljše, kar lahko storiš, da ga enostavno ignoriraš. V kolikor se mu boš namreč odzvala je zelo verjetno, da se bo njegova igra s teboj le ponovila. To pa je nekaj, česar si ne želiš.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar