Vsak od nas začuti, da se trenutna zveza približuje koncu in da se bo potrebno vprašati, kako preboleti konec zveze. Ne le tisti, ki je zapuščen, tudi partner, ki se odloči končati zvezo bo moral to izgubo preboleti. Napačno je namreč razmišljanje, da konec zveze preboleva le eden od partnerjem, medtem ko drugi nadaljuje svoje življenje.

 

Ko zaznamo, da se bliža konec

Če imamo interes, da se naša zveza nadaljuje pogosto poizkušamo storiti vse, kar je v naši moči, da se ne bi končala. A za partnersko razmerje sta potrebna dva. V kolikor eden od obeh nima želje, da se zveza nadaljuje, potem je tudi malo možnosti oz. jih ni, da bi se. Ne glede na to, kaj vse počnemo in koliko energije smo pripravljeni vložiti v našo zvezo, se bo ta ravno zaradi našega početja končala.

Se sprašuješ zakaj? Zaradi tega, ker takrat pogosto počnemo ravno to, da partnerja še bolj odbijamo od sebe. S svojim vedenjem postanemo vsiljivi, pogosto s partnerjem želimo preživeti še več časa, še bolj vedeti kaj partner počne ko nismo skupaj. Pogosto v takem času tudi neprestano pišemo našemu partnerju sporočila, ga kličemo ali na socilanih omrežjih objavljamo fotografije, na katerih smo skupaj.

Razmisli! Kaj bi bilo, če bi se ti odločil zapustiti partnerja in bi partner to počel tebi? Točno, še bolj prepričan bi bil v to, da si se prav odločil in da se mora vajina veza končati.

 

Kar ne deluje se mora končati

In očitno tudi vajina zveza ne deluje. Če si vzameš nekaj časa za razmislek in si pošten do samega sebe, boš videl da v tem obdobju nekaj ni v redu. Tudi sam si najbrž ne želiš partnerskega odnosa, kjer nekaj ne deluje kot bi moralo. Ko se eden izmed partnerjev odloči končati zvezo je najpogostejši znak ta, da se s teboj ne bo želel pogovarjati o načrtih za prihodnost oz. skupni prihodnoslti. Toda kaj storiti, ko se pojavi ta, ali eden izmed drugih znakov, o katerih sem pisal v zapisu “Razlog ločitve”, da te partner zapušča?

 

Sprijazni se s tem, da nekaj ni v redu in da sam tega ne moreš rešiti

Za večino izmed nas lažje rečeno kot storjeno. A dejstvo je, da bomo prej ali slej potrebovali nek zaključek trenutne zveze, da bi se lahko v življenju pomaknili naprej. Najlažje bo, da se nekoliko oddaljimo od svojega trenutnega partnerja. Oddaljili? Zakaj bi se oddaljil od nečaser kar si želim? S tem, ko se nekoliko oddaljimo od svojega partnerja dobimo še največ možnosti, da si mogoče vseeno premisli. Kako, se sprašuješ? Veliko bolj nas privlačijo ljudje, ki nam niso vsak čas dosegljivi, taki ki so nekoliko misteriozni. Če, tako kot sem zapisal malo višje v tem obdobju zasipamo svojega partnerja s pozornostjo, sporočili in klici, smo mu s tem neprestano na voljo. Stori torej nekaj, kar ti dejansko lahko pomaga, oddalji se od njega.

 

Ne glede na odločitev partnerja ti bo lažje

Torej se je partner vseeno odločil pogovoriti se o vajini zvezi in poiskati rešitve, za taževa ki jih je zaznal. S tem, da si se nekoliko oddaljil od partnerja si torej dosegel ravno to, kar si želel: ni te zapustil. Seveda s tem vajina zveza še ni rešena. Tako kot vse dobre stvari v življenju, se boš moral potruditi in vložiti energijo, da bo vajino partnerstvo boljše, kot je bilo prej. Takega, kot je bilo si namreč noben od vaju ne želi nadaljevati.

Če pa se partner vseeno odloči in te zapusti, boš lažje preživel vse faze razpada zveze, o katerih sem pisal v zapisu “Ravnokar sva se razšla – spopadanje s čustvi”. Ker si že dobil nekaj distance do svojega bivšega partnerja ti tudi ne bo težko prekiniti za nekaj časa popolnoma komunikacijo z njim. Veliko je takih, ki tega ne storijo. Menijo, da je pametno vseeno nadaljevati s prijateljskim odnosom, saj se nikoli ne ve, če se mogoče bivši vseeno vrne. Toda ne glede na tvoje želje, je to odločitev na katero sam neposredno nimaš vpliva.

Kako na pravilen način sporočiti partnerju, da se je vajina zveza končal? Več o tem si preberi v zapisu “Kako zapustiti partnerja“.

Več o tem, zakaj je pametno ob koncu zveze prekiniti za nekaj časa komunikacijo z bivšim, pa boš lahko prebral(a) v naslednjem zapisu.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar