Vsak, ki ostane sam se vsaj enkrat vpraša, kako dobiti bivšega partnerja nazaj? Kar nekaj o tem sem pisal že v svojem zapisu Želim si bivšega partnerja. Naj poudarim, da zapis velja za oba spola. Preden podam vodilo, kaj storiti, da se bivši partner vrne k tebi naj zapišem, da ti nobena metoda ne bo zagotovila sto odstotnega uspeha, čeprav je kar nekaj takih, ki to trdijo. 

 

Bivši je bivši z razlogom

Najprej se postavi v položaj bivšega partnerja. Zapustil te je, ker mu v vajinem odnosu ali pri tebi nekaj ni ugajalo. Če boš torej še vedno isti, kot si bil, ko te je partner zapustil, skoraj ni možnosti, da bi se vrnil k tebi. Takega tebe je namreč zapustil. Nekaj se mora torej spremeniti. Le s spremembo samega sebe lahko dosežemo, da nas bivši partner spozna v novi luči. V ne tako oddaljeni prihodnosti si bo tvoj bivši partner gotovo želel novega partnerja, nekako si celo v prednosti, saj boš točno vedel kaj išče.

 

Potrebne so spremembe

To ne pomeni, da greš v trgovino in si kupiš novo garderobo, greš k frizerju ter kozmetičarki in se daš na novo urediti in vse bo po starem. Potrebno bo vložiti kar nekaj več truda, predvsem pa časa, da dosežemo želeno spremembo. Zavedaj se, da s tvojo pojavi ni nič narobe, partnerju si bil namreč vedno privlačen, drugače ne bi bil v preteklosti tvoj partner.

Za tebe bi bilo najlažje in najboljše, če bi ti partner povedal po pravici, zakaj te je zapustil. A do tega podatka boš prišel le s težka. Redki so namreč tisti, ki dejansko povedo, zakaj so nekoga zapustili. Več o tej temi si lahko prebereš v mojem zapisu Razlog ločitve. Še najlažje je, da se postaviš v vlogo bivšega partnerja in skušaš sam razvozlat, kaj je bilo dejansko tisto, zaradi česar te je zapustil.

 

Kako se torej pokazati bivšemu v novi luči

Preden se boš bivšemu partnerju lahko prikazal v novi luči je nujno, da se od njega oddaljiš. Toda zakaj bi se moral oddaljiti od partnerja? Kaj ni to ravno nasprotno od tistega kar bi moral početi? Če se oddaljim od bivšega si bo zagotovo hitro našel novega partnerja, če si ga že ni. 

Oba potrebujeta čas. Tvoj bivši partner bo pričakoval, da boš predlagal vse mogoče zamisli, kako bi lahko poizkusila rešiti vajin odnos. Predvideval bo, da boš nenehno želel ohranjati stik, samo da te ne bi pozabil. A ravno s tem sporočaš bivšemu partnerju, da se je pravilno odločil, ko te je zapustil. Če se želiš bivšemu partnerju pokazati v novi luči, ga ponovno zapeljati in doseči, da se vrne k tebi, moraš najprej za nekaj časa izginiti iz njegovega življenja.

Za kako dolgo te zanima? Zelo različno. Pri zvezah, ki so bile daljše kot dve leti predlagam, tako kot večina strokovnjakov, da je to vsaj tri tedne. V kolikor si v zadnjih dneh vajine zveze ali po tistem, ko si izvedel da te bivši partner zapušča, počel napake, zaradi katerih se je še bolj oddaljil od tebe, predlagam da se oddaljiš se za malo več, nekje med štiri in 5 tednov. Vsi tisti pa, ki ste imeli bolj kratkotrajno zvezo, ki ni bila daljša kot eno leto, je nekako deset dni že dovolj.

Kaj pa, če imava otroke. Saj se v tem primeru ne morem oddaljiti od bivšega partnerja. Seveda se lahko. Otroci so pogosto le izgovor, da kontaktiraš bivšega partnerja. Nekaj kontakta je v takem primeru nujnega, a naj bo omejen res zgolj na najbolj nujno.

 

In po tem času se kar prikažem svojemu partnerju

No, tako enostavno tudi ni. Ti tedni, ko se oddaljiš od svojega partnerja so čas, ki ga moraš posvetiti samemu sebi. Veliko je tistih, ki znajo povedati, da so bili to dnevi, ko so resnično spoznali sebe in kaj si v življenju želijo. Marsikdo je v tem času tudi prišel do spoznanja, da bivši partner res ni bil pravi in so se odločili, da ga nikoli več ne kontaktirajo.

Ta čas je potrebno izkoristiti. Po eni strani je pomemben, da ne delamo napak, ki partnerja še bolj oddaljujejo, po drugi strani pa tudi bivšemu partnerju damo čas in prostor, ki ga potrebuje. V tem času te seveda čaka nekaj nalog, ki jih boš moral opraviti.  Prva je, da spoznaš, zakaj je resnično prišlo do razpada vajine zveze. Šele ko boš to spoznal, si boš lahko sestavil načrt, kako se po preteku tega obdobja pokazati bivšemu partnerju v novi luči. Prav tako je pomembno, da si v tem času povrneš svojo samozavest in da spoznaš napake, ki si jih počel v svojih prejšnjih zvezah.

A to tvoje početje služi še enemu namenu. Tvoj bivši partner se bo čudil, zakaj si se nenadoma oddaljil od njega in se mu ne javljaš. V njem boš vzbudil občutek praznine, saj te ne bo več ob njem. Ravno to začudenje in odsotnost pa sta ključna, če si želiš na novo zapeljati bivšega partnerja.

Bolj podrobno bom o posameznih korakih, ki jih je potrebno storiti v tem času in seveda tudi temu, zakaj so zate dobri, pisal v svojih naslednjih zapisih, saj celotna snov presega dolžino enega članka. Mogoče bom celo napisal priročnik, ki ga boš lahko v prihodnje našel med mojimi brezplačnimi priročniki.

 

Vsaka zveza je edinstvena. Podani nasveti so zgolj splošna vodila. Če si želiš bolj podrobnih nasvetov prav za svojo situacijo, me lahko kontaktiraš in skupaj bova našla pot do tvoje sreče.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

4 komentarji

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar