Nekateri so prepričani, da kavalirji še vedno obstajajo, drugi da jih ni več. Kaj pa sploh pomeni biti kavalir? Kakšen naj bi bil moški, da je kavalir? Ko sem to vprašanje postavil nekaterim ženskam, sem bil prepričan da bom dobil od vseh skoraj enak odgovor, toda odgovori so si bili kar različni. Ženske si kavalirje predstavljajo različno, a vsem je skupna ena pomembna lastnost: pozornost do ženske.

 

In kako opredeljuje kavalirja slovar

kavalir-ja m (í)

1. moški plemenitih lastnosti in uglajenega vedenja: je velik kavalir; ravnal je kot pravi kavalir / bodi kavalir in odstopi svoj prostor

// nav. ekspr. oboževalec, spremljevalec ženske, zlasti na družabni prireditvi: na ples je šla brez kavalirja / ima že drugega kavalirja / ti bom jaz za kavalirja

2. zastar. plemič, vitez: srednjeveški kavalirji

Pa pustimo drugega kavalirja malo na strani, tistega srednjeveškega. Glede na to, da živimo v 21. stoletju so pričakovanja žensk nekoliko drugačna, kot so bila v srednjem veku. Zagotovo pa si vsaka želi imeti ob sebi oboževalca, spremljevalca. Ne samo na družabnih prireditvah ampak tudi v vsakodnevnem življenju. 

 

Kaj so plemenite lastnosti in uglajeno vedenje

Po ponovnem pogledu v slovar (SSKJ mi je pomagal pri pisanju tega zapisa), je uglajen moški tisti, ki se vede in ravna skladno z družabnimi pravili in ne povzroča zapletov in napetosti. Plemenit pa je tisti, ki ima pozitivne lastnosti v moralnem in duhovnem pogledu. Uglajeni moški plemenitih lastnosti zagotovo obstajajo, čeprav se mogoče katera ženska s to mojo trditvijo ne bo strinjala, je tako. Se pa lastnosti, ki opredeljujejo kavalirje skozi čas spreminjajo, tako kot se spreminjajo družbena pravila, moralni in duhovni pogled.

 

In kaj si ženske želijo

Nekaj pa je lastnosti, ki so ostale skozi zadnja desetletja. Ženske si še vedno želite ob sebi moške, ki so pozorni in so pripravljeni poslušati in nuditi oporo. Še vedno se smatra kot kavalir moški, ki ženski pridrži plašč ali ji odpre vrata. Moški, ki je pripravljen skuhati kosilo ali poskrbeti za druga hišna opravila. In še nekaj: ženske si želijo moškega, ki je odločen, duhovit. Takega, ki si drzne pristopiti k njej, jo presenetiti.

 

In česa si ženske ne želijo

Moškega, ki je “igralec”. Dragi bralci, vse preveč boste na spletu našli navodila, kako pristopiti k ženski, kaj storiti da postane vaša spremljevalka, kako se ti ne more upreti. Pa je to res tisto, kar si ženske želijo … Ne! 

Vsa ta navodila, ki sicer obljubljajo uspeh, so manipulativna. Res misliš, da je potrebno biti manipulativen, da bi dobil žensko? Ni potrebno. Veliko več njenega spoštovanja boš dobil, če boš pristopil k njej in ji povedal, kaj si želiš. Kaj misliš, da se bo zgodilo, ko enkrat ženska spregleda tvojo igro? Če bosta postala par in mogoče celo živela skupaj, te bo enkrat zagotovo spregledala. takrat pa bo njeno razočaranje veliko in težko jo boš obdržal na svoji strani.

 

Ja, vsaka ženska si želi plemenitega in uglajenega moškega. A vse ni samo na moški strani, da bi moški lahko bil kavalir potrebuje na drugi strani damo, katera si zasluži njegovega kavalirstva.

 

Več o tem pa v enem mojih naslednjih zapisov.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar