V današnjem času, ko se življenje odvija hitro, je včaih težko vzdrževati ljubeč partnerski odnos. Hitro se lahko zgodi, da se partnerja odtujita eden od drugega ali pa, da enostavno več ne čutita privlačnosti. Čeprav živiš skupaj z nekom, se prebujaš poleg te osebe, skupaj z njim ješ, mogoče celo pogovarjaš tekom dneva, to še ne pomeni, da imata dva ljubeč partnrski odnos.

Zaradi različnih obveznosti, ki jih imamo, se zgodi da svoj partnerski odnos enostavno prepustimo nekemu toku in pričakujemo, da nas bo ta tok nesel sam od sebe v pravo smer. Toda veliko je parov, ki so storili ravno to in bili presenečeni, ko je ta tok odnesel vsakega v svojo smer.

Lahko bi pomislil, da ljubeč partnerski odnos zahteva veliko časa in energije, ki jo marsikomu na koncu dneva ali za vikende in praznike ne ostane prav veliko. Nekateri so se celo navadili živeti s svlužbenimi obveznostmi tudi takrat, ko to ne bi bilo potrebno. Zavedaj se, da partnerski odnos ni obveza temveč zavestna odločitev dveh oseb, ki želita biti ena z drugo. Ne glej na partnerski odnos kot na vložek energije in časa, temveč kot na nekaj prijetnega, zaradi česar si v življenju srečnejši.

 

In kako ohranjati ljubeč partnerski odnos?

Z malenkostmi, ki bodo prijetne za oba. Za začetek je mogoče dobro, da se dogovorita glede službenih obveznosti in uporabe mobilnih telefonov, računalnikov in drugih pametnih naprav v vajinem skupnem času. Ne le, da bosta vsak zase dosegla pozitivne učinke, če se odklopita, tudi vajin odnos bo zaradi tega bolj prijeten. 

Omislita si kakšno novo skupno aktivnost. Naj bodo to sprehodi, branje knjige (ja, tudi knjigo se lahko bere v dvoje), posedanje v naravi, … Mnogo je aktivnosti, na katere sta mogoče že pozabila in ki vaju bodo povezale v še bolj ljubeč partnerski odnos.

Vedno pa lahko presenetiš partnerja s kakšno malenkostjo, ravno te malenkosti so tiste, ki bodo poglobile vajin odnos.

Pusti mu sporočilo

… vsi poznamo “Post It” lističe. Imej kakšen paket doma in predno se odpraviš od doma pusti partnerju kakšno sporočilo na hladilniku, vhodnih vratih ali pri ključih.

Pozdravljajta se

… vedno ko greš od doma ali se vračaš si vzami čas, da objameš in poljubiš svojega partnerja.

Glej partnerja v oči

… pogosto pozabljami, kako pomembno je ob pogovorih gledati sogovornika v oči. Vem, da to vedno ni možno, a potrudi se in to počni pogosteje.

Dotiki

… ne le, ko si želimo sexa s partnerjem. Dotakni se ga ko greš mimo. Mogoče samo kratek dotik po roki ali hrbtu, lahko seveda tudi ljubeč objem.

Male zahvale

… ko vidiš, da je partner nekaj storil se mu za to zahvali. Tudi za malenkosti kot je recimo to, da je pospravil posodo iz pomivalnega stoja (ali jo zložil v njega). Hvala je beseda, ki nam veliko pomeni.

Poslušaj

… dejansko poslušaj kaj ti govori partner, tako bo čutil da ti je res mar za njegove težave, tegobe … pa tudi njegovo veselje.

Preseneti partnerja

… ni potrebno, da planiraš vsako presenečenje. Dovolj je že, če po poti domov odtrgaš rožo s travnika in jo prineseš partnerju ali pa vama pripraviš kakšno novo jed. Naj partner ve, da misliš na njega.

 

Več o tem, kako zgraditi ljubeč partnerski odnos, ki bo imel trdne temelje, si lahko prebereš tudi v priročniku “Piramida Odnosov“.

Malenkosti so tiste, s katerimi pokažeš partnerju, kaj ti resnično pomeni. Te iste malenkosti pa bodo tudi poskrbele, da bo vajin odnos dolgoročno bolj ljubeč.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar