Mojca in Janez sta se sprehajala po mestu in se pogovarjala. Iznenada je Mojca vprašala Janeza:”Janez, si me želiš? Se ti zdim privlačna?”

Janez je bil presenečen in ni vedel, kaj naj odgovori. Sledila je tišina, ki je postajala vse bolj neprijetna. Čez čas je spustila njegovo roko in se poslovila, češ da je dogovorjena s prijateljicami. Mojca je že dolgo premišjevala o svojem odnosu do Janeza. Ni bila prepričana, da je ona ženska, ki si jo resnično želi. Ti občasni dvomi so vedno bolj najedali njeno samozavest in odločena je bila, da razčisti in postavi Janezu neposredno vprašanje. Ampak odziv ni bil takšen, kot je pričakovala. Prepričana je bila, da ji bo zagotovil, da si jo močno želi in da se mu zdi izjemno privlačna. Zaradi svoje negotovosti je potrebovala to potrditev, ki pa je ni dobila. Bila je razočarana.

 


 

Ko moškemu postavite takšno vprašanje, je zagotovo povezano z vašo negotovostjo. Ta negotovost je le vaša, same pri sebi morate razčistiti, zakaj vas obdajajo dvomi o partnerjevem mnenju. Prav pa je, da iščete potrditev s strani svojega partnerja. Večina žensk želeno potrditev prejme dnevno. Ne gre vedno le za besede, temveč predvsem za način, kako se partner obnaša v vaši družbi. Hitro si boste znale odgovoriti, če si vas želi in če ga privlačite.

Moški se na takšna in podobna vprašanja odzivamo drugače, kot ženske pričakujete. Pravzaprav vemo, da vam pri odgovoru na takšno vprašanje niso pomembne le besede, temveč tudi način, kako besede izgovorimo, naš pogled in govorica telesa. Ko moški na vprašanje o privlačnosti odgovori z “Da!” nam ženske pogosto odvrnete, da ste tako ali tako vedele, kakšen bo odgovor. Običajno sledi še kakšno krajše predavanje o tem, kako v resnici niste tako zelo privlačne in naštejete vse pomanjkljivosti, ki jih opazite na sebi in katerih se v tistem trenutku spomnite. Pogost komentar je tudi, da smo pritrdilno odgovorili le zato, da bi vas spravili v posteljo. Ravno zaradi vašega odziva moški pogosto ne želimo odgovoriti z da ali ne, saj večinoma menimo, da se za vprašanjem skriva še veliko več.

Pravzaprav je vsak odgovor na omenjeno vprašanje napačen. Ravno zaradi tega ga ne postavljajte svojemu partnerju. Moški in ženske imamo razvojno gledano določene vloge v odnosu, v današnjem svetu pa se te vloge pogosto zamenjajo. Spoznali smo že, da je Mojca v odnosu z Janezom prevzela pobudo, bila je tista, ki je narekovala tempo odnosa, Janez pa se ji je podredil skoraj v vsem. V takšnih primerih moški ženski ni opora, kakršna bi moral biti. Manjka mu samozavesti in odločnosti, še bolje rečeno – ne upa si biti odločen in samozavesten. Ženska v takšnem položaju počasi prične izgubljati svojo ženskost. Prav je, da ste ženske v odnosih enakovreden partner moškemu, a pustite moškemu biti moški. Le tako vas bo lahko osrečil in vam dal vedeti, da si vas želi in da se mu zdite privlačne – in to na način, ki ga boste zlahka razumele.

Mogoče se kljub vsemu v kateri od vas kdaj pojavi dvom, ali se svojemu izbrancu še zdite privlačne. Pršle boste v položaj, ko ne boste prepričane ne vanj ne v sebe. Morda boste izgubile delček samozavesti ali podvomile o svoji samopodobi. V takšnih primerih boste potrebovale partnerja, ob katerem se boste počutile ljubljene in želene. Takrat mu ne postavite zgornjega vprašanja!

Stopite k njemu in ga objemite! Presenečene boste, koliko odgovorov boste dobile.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.