In tako se je zgodilo, da Janez Mojce ni več spraševal o njenih prijateljih in poznanstvih. Odločil se je, da bo enostavno živel s spoznanjem, da si Mojca dopisuje tudi z drugimi moškimi. Prepričan je bil, da jo bo minilo, ko se bo stanje v službi nekoliko umirilo.

Mojca se je še vedno vračala domov vsak večer po službi in Janezu je to za tisti trenutek zadostovalo. Že res, da je ob vikendih pogosto delala, a si je še vedno vzela čas, ki sta ga preživela skupaj. Nekaj pa se je kljub vsemu spremenilo v njunem odnosu. Janez ni imel več zanimivih predlogov na zalogi. Enostavno se je prepustil Mojci in njenim željam. Včasih je izražal malo nestrinjanja, a spoznal je, da tudi to nima smisla. Tako je svoje življenje podredil njenemu.

Neko sončno in toplo sobotno dopoldne sta se sprehajala po mestu., ko je Mojca nenadoma rekla: “Janez, pravkar sem dobila odlično zamisel. Pridi, sediva tu, naroči nama kavo, jaz pa se vrnem čez nekaj minut.” Janez je presenečen sedel, naročil kavo in čakal, da se Mojca vrne. Še preden sta bila postrežena, jo je zagledal, kako se vrača in drži nekaj podobnega reviji v roki. Vsa nasmejana je sedla k njemu: “Tako prijeten dan je! Kaj ko bi se kar takoj odločila, kje in kdaj bova preživela letošnji dopust? Da ne bo spet tako, kot je bilo lani …”

Janez ni točno vedel, kaj naj si misli. Sploh ni bil prepričan, da bosta do poletja še vedno par, a njenemu predlogu ni nasprotoval. Mojca je hitro listala katalog, se ustavila in mu pokazala, kaj ima v mislih. Očitno je o tem že razmišljala, ne da bi se pogovorila z njim: “Poglej, ravno pravšnja izbira za naju. Videti je čudovito. Prav veselim se, da bova skupaj preživela dva tedna v tako lepem kraju.” Janez ni bil istega mnenja, a je zgolj previdno odvrnil: “Mojca,sli si boš lahko poleti vzela dva tedna prosto? Glede na to, koliko imaš obveznosti, si težko predstavljam. Ne bi pa rad, da med počitnicami delaš. In še dva tedna imaš v mislih … Ne da si dolgega dopusta ne bi želel, toda ali si ga lahko privoščiva?” Mojca je bila še vedno nasmejana: “Ne skrbi. Ko končam s projektom, ki je zdaj v teku, bom dobila nagrado, s katero si bova enostavno privoščila dopust. Prav tako sem izvedela, da bom poleti lahko malo več prosta. Povej, ali si bil že kdaj tu s kakšno svojo bivšo, da ne bom potem spet presenečena?”

Morda je Mojca zadnje vprašanje izrekla kot šalo, a Janez je ni sprejel tako: “Kako me lahko sprašuješ kaj takšnega, ko pa se vsak dan dopisuješ z več moškimi, celo s svojim bivšim? In vsakič, ko sem se o tem želel pogovoriti, si se izmikala. Zdaj pa bi rada vedela za vse moje bivše, kje sem z njimi bil in kje ne? Ti o tem nikoli ne spregovoriš. Še več, za mojim hrbtom si dopisuješ s svojim bivšim. Preden se odločiva, kdaj in kam greva na dopust, bi bilo morda pametno, da so pogovoriva o svojem razmerju.”

 


 

Ženske, ko vidite, da moški prepusti svoje življenje v vaše roke, je nekaj v odnosu hudo narobe. Verjamem, da obstaja nekaj žensk, ki mislijo, da so končno uspele ‘ukrotiti’ moškega in da bo naprej življenje teklo tako, kot so si same zamislile. A ni tako enostavno. Mojca in Janez sta popolnoma zamenjala vlogi. Mojca je postala močna, ima višje prihodke in sprejema odločitve, medtem ko ji Janez na njeni poti le še sledi.

Glede na čas, v katerem živimo, ni nič napačnega, če je ženska uspešna. Moškim je celo všeč in se radi pohvalijo, da živijo z uspešno žensko. A vseeno velja previdnost. S stališča moškega je namreč lahko uspešnost ženske zanj grožnja. Oni so namreč tisti, ki bi morali po svoji naravni vlogi poskrbeti za žensko in družino. Ko pride torej do položaja, kot je opisan v zgodbi, je prav, da ženska o tem odkrito spregovori. V večini primerov bodo to partnerji dobro sprejeli. A ne presenetite jih s tem!

Ko se boste s svojim partnerjem pogovarjale o preteklosti, bodite pripravljene tudi same spregovoriti. Janezov odziv je bil pričakovan. Razjezilo ga je, da Mojca ni bila pripravljena na pogovor o bivšem partnerju, s katerim je še vedno ohranjala stike, poleg tega pa je želela vedeti, kje je bil Janez z bivšo partnerko na dopustu. Vsi imamo kakšnega bivšega partnerja. Pripravljeni moramo biti na vprašanja o tem. Najbolje je, da se odkrito pogovorimo, a na to morata biti pripravljena oba.

Navkljub vsemu Janez še vedno vztraja v razmerju z Mojco. Z njegovega vidika bi bil namreč razhod zanj velik udarec. V odnos je veliko vložil in veliko bi tudi izgubil, če bi Mojca odšla. Toda, ali je smiselno vztrajati, ko se ne počutiš več kot pravi moški? Povsem se je prepustil Mojci, njenemu načinu življenja, razmišljanju in željam … Odgovor bo morda prinesla že naslednja zgodba.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar