Avtorica: Janja Stritar

Vem, da je bilo težko; vem, da je še vedno težko, da še vedno boli, da še vedno pogrešamo ljubljeno osebo, ki nas je zapustila in nam ni uspela vrniti ljubezni, ki si jo zaslužimo, ki smo jo potrebovale. Morda pogrešamo staro sebe, veselo sebe, ljubezni polno sebe. Na kratko – obžalujemo. 

Poznam pot, ki te je pripeljala do tega trenutka v katerem se počutiš izigrano, prazno, osamljeno. Kakor da si pred množico ljudi in kričiš in prosiš za kanček ljubezni. A nihče te ne sliši. Tudi sama sem že bila tam. Tam kjer ni sonca in je čista tema. Včasih je nekaj teme klic, da ne delamo nekaj prav in takrat moramo zbrati svojo moč in takrat resnično zrastemo. Se kdaj vprašaš, zakaj se nam ponavljajo situacije, zakaj v naše življenje vstopajo isti ljudje, z istimi vzorci, zakaj se naša razmerja vrtijo v začaranem krogu, imajo močne vzpone in padce in nobenega relevansa… zakaj se oklepamo svoje preteklosti? Tudi drevo odvrže svoje liste, ker jim ne služijo več. Spomladi na novo zaživijo in prav nič ne obžalujejo tistih listov, ki so že davno kompost. Zato ne objokujte osebe, ki vas ni uspela ljubiti, mogoče vas tudi ni znala. Vsak ima svoje izkušnje v življenju, svojo moč, svoje vrednote in s to osebo niste bili na isti vibraciji, enostavno, kot bi rekli “nista bila za skupaj”. 

Zakaj torej začnemo dvomiti v svojo vrednost? Kdo nam lahko to vzame, kdo je ta oseba, zakaj takšna njena moč? Si se mogoče kdaj vprašala: “Se imam dovolj rada?” … seveda, to je naš problem, ko enostavno izgubiš sebe, saj sreča je samo v nas samih in ne v partnerju, to je samo nekakšna nadgradnja k našemu življenju. Torej, ko resnično spoznaš vse lepo kar je v tebi in okoli tebe, šele takrat sestaviš svojo sliko sestavljenke. Postaviš svojo “osebno” mejo in s tem pripomoreš k uravnoteženem razmerju. Povej, kaj te moti, vendar ne zaneti prepira, skušaj se pogovoriti. Skrivnost sreče ni v pritrjevanju in strinjanju, ampak v uveljavljanju svojih želj. Bodi ustrežljiva, a ne preveč. Bodi na voljo, a ne pozabi živeti svojega življenja. Ne zanemari svojih hobijev in aktivnosti. Včasih moraš enostavno na prvo mesto postaviti sebe, to ni sebično, ampak je dejanje ljubezni do sebe. Ostani neodvisna oseba, katera zna poskrbeti zase in je njena sreča zgolj odvisna samo od nje in ne od partnerja. Na grobo temu lahko rečemo, da se moramo ceniti in edino tako bomo dosegli, da nas bo cenil tudi partner.  

Moške najbolj privlačijo ženske, ki imajo jasno postavljene meje in jih “brcnejo”, če jih prekoračijo. Ženska se mora zavedati, da je čudovita, pametna in ve, kaj si v življenju želi. Njene zahteve so jasne, ne poslužuje se cviljenja, vreščanja ali tarnanja, da bi dosegla, kar želi. Moški zelo cenijo to lastnost. Ker so sami (večinoma) dokaj racionalna bitja, jih ženska, ki je preveč čustvena in hodi kot “mačka okoli vrele kaše”, odbije. Ne znajdejo se in če padejo v takšen vrtinec, je edino, kar si želijo, oditi čim dlje od nje.

Torej drage dame, zapomnite si: ti si tista, ki si sebi najpomembnejša, zato ne dovoli, da bo on igral glavno vlogo v tvojem življenju. Poskrbi sama zase, saj se čarobna formula glasi: “Daj malo, potem pa vzemi nazaj” in nič drugače.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

2 komentarja

  1. Draga moja Janja.
    Vesela sem, da si se našla in z veseljem preberem, kar objaviš. Verjamem, da se ti bodo v življenju zgodile še zelo lepe stvari, ker se imaš rada in TE IMAMO RADI.

    Cmok od Tvoje
    Simi

    • Draga Simi, delno izhajam iz svoje avtentičnosti, kot iz vsakdanjega življenja in sem vesela, da so ti moji zapisi všeč ❤️

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar