Čarobnost v odnosu med Mojco in Janezom se je nadaljevala v prvih tednih v novem letu. Kljub temu da sta imela oba veliko službenih aktivnosti, sta si vsak dan vzela čas in se pogovarjala, kaj si želita doseči v zvezi.

Tako kot sta združila svoja razmišljanja v nek nov običaj za božične praznike, sta želela tudi najti reči, ki oba veselijo. Zavedala sta se, da vsega ne bosta počela skupaj, da bosta imela še vedno vsak svoje hobije. A oba
sta želela odnos še poglobiti in najti aktivnosti, ki bi jih občasno počela skupaj, da bi se še bolj zbližala.

Bil je čudovit zimski dan, ko sta se z roko v roki sprehajala po zasneženih gričih. Oba sta bila nasmejana in dobre volje. Mojca je predlagala, da se po kosilu odpravita v bližnje terme. Ko sta si kasneje tistega dne oblekla kopalke, je Mojca zavzdihnila: „Veš, Janez, saj mi je zima zelo všeč, a kako dobro se počutim zdaj, ko sem oblekla kopalke. Res bi bilo prijetno, če bi mogoče kdaj tudi pozimi pobegnila v tople kraje.“ Janez ni ničesar odvrnil. A je razmišljal o tem, kar je povedala. Iz njenega glasa je razbral, da si tega resnično želi. Naslednje dni sta bila oba zaposlena s službenimi obveznostmi. Mojca je še naprej obiskovala jogo, Janez pa je ob istih dnevih hodil v fitnes. Nekako sta se uspela prilagoditi in uskladiti termine hobijev, da jima je ostajalo malo več časa. Bilo je sredi dopoldneva, ko je Janez poslal Mojci sporočilo, da bo šel po obisku fitnesa še na klepet in pijačo s prijatelji. Janez je srečanje izkoristil in prijatelje povprašal za nasvet: „Mojca si močno želi na dopust nekam, kjer je toplo. Se vam zdi pametno, da kar izberem krajše potovanje in jo presenetim?“ Vsi so se strinjali. Zdelo se jim je, da bi morala biti vsaka ženska srečna ob takšnem darilu.

Med odmorom za kosilo se je Janez odpravil v bližnjo turistično agencijo in pregledal ponudbo potovanj. Ni želel, da bi v službi videli, kaj namerava. Prav tako je bil prepričan, da bo dobil v agenciji nasvet, kaj bi bilo primerno za njiju. Ko so ga vprašali, kaj išče, je vedel le, da bi šla z Mojco nekam, kjer je toplo, a ni predaleč. Za njuno prvo potovanje v tople kraje je predvidel, da bo en teden zadosti. Ni pa želel, da bi polovico tega časa preživela na poti. Končno je našel primerno ponudbo. Ni dolgo razmišljal, kar rezerviral je termin.

Komaj je čakal, da se vrne domov k Mojci in jo preseneti. In bila je presenečena. Janez ji je takoj, ko se je vrnila iz službe, povedal, kaj je naredil. A namesto da bi mu Mojca padla okoli vratu, je bila nejevoljna: „Janez, kako si lahko storil kaj takega, ne da bi me prej vprašal? Kaj se je zgodilo z vsemi najinimi dogovori, da se bova skupaj odločala? Priznam, da mi je ideja o potovanju všeč. Ampak ni mi všeč, da si se sam odločil. Lahko bi mi povedal. Takoj bi se strinjala, skupaj bi lahko poiskala nekaj, kar bi nama bilo všeč. Tako pa si šel in enostavno sam nekaj rezerviral.“ Mojčin odziv je bil seveda pravo nasprotje tega, kar je pričakoval Janez. Še prijatelji so mu potrdili, da je njegova zamisel dobra. Le kako da Mojci ni všeč, kar je storil? Res si ni znal odgovoriti.

 


 

Drage bralke, res je, da včasih skupaj s partnerjem delate načrte. Prav je, da iščete nove aktivnosti, se poizkušate v rečeh, ki so vam tuje. A vsi enkrat pridemo do trenutka, ko vidimo, da partnerja nekaj posebno veseli. Janez se je odzval na žareče oči, ki jih je videl pri Mojci, ko mu je razlagala o potovanju v tople kraje sredi zime. Nič hudega sluteč jo je želel presenetiti.

Toda ali je naredil prav glede na njun dogovor? Da. Marsikdo se mogoče z mojim odgovorom ne bo strinjal. A poglejmo, zakaj je tako … Odnosa, tako kot tudi vseh ostalih reči v življenju, ne moremo načrtovati do potankosti. Tudi če bi to lahko storili, se vprašajte: bi bili srečni v odnosu, kjer točno vemo, kaj se bo zgodilo? Dolgoročno nihče ne bi bil. Vsak odnos potrebuje spontanost. In ravno to je Janez pogrešal in želel vnesti v njun odnos. Mogoče je malo pretiraval, lahko bi bil spontan tudi drugače. A vsekakor ni zaslužil odgovora, ki ga je dobil. Verjamem, da bi bila večina žensk srečna, če bi moški spontano znali ugoditi kakšni njihovi želji.

Veste, moškim je težje biti spontani kot ženskam. Če torej v svojem odnosu čutite, da vam tega primanjkuje, bodite vi tisti, ki boste za to poskrbeli. Ko bo moški videl, kaj vam je všeč, kako znate poskrbeti za drobna (ali večja) presenečenja, vam bo tudi moški sledil. A pozor, če storite to, kar je Mojca storila Janezu – moški lahko hitro postanemo negotovi. Ne dovolite, da vaš odnos odnese v to smer. Bodite spontane in dovolite partnerju, da je tudi on.

Le kako bo ta dogodek vplival na odnos med Mojco in Janezom. Odgovor boste lahko prebrale v naslednji številki.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar