Roman Brcar, avtor, kolumnist, oče, svetovalec in ljubiteljski tekač.

Ko sem pričel z raziskovanjem področja ločitev in s tem, kaj se v ljudeh dogaja, ko se razidejo, sem večinoma našel literaturo, ki so jo napisali terapevti in psihologi. Le malo pa je bilo literature, ki o tej temi govori iz osebnih izkušenj.

Zaradi svoje izkušnje, sem se udeležil svetovanja pri “Svetovalcu za razmerja – Relationship coach-u”, ki me je spodbujal, da bi tudi sam pričel s svetovanjem. V okviru “SCM – School of Coaching Mastery” sem pričel z izobraževanjem za svetovalca in šolanje tudi uspešno zaključil. Pri organizaciji svetovanj sem pričel s sodelovanjem z Zavodom “Za dialog”, s katerim smo skupaj pričeli z delavnicami “Kako uspeti v odnosu”.

V začetku leta 2016 sem se dogovoril za sodelovanje z revijo Ženski Svet, kjer objavljam kolumno “Njegov pogled”. V tej kolumni se objavljajo “Zgodbe o Mojci in Janezu“, ki počasi preraščajo z nekaterimi dodatki v knjigo.

Na moji spletni strani najdeš tudi Zgodbe Življenja, katerih namen je, da pomagajo z nasveti ljudem, ki se znajdejo v različnih situacijah. Večino predlogov o tematikah dobim od svojih bralcev.

 

 

Janja Stritar, kolumnistka in raziskovalka

V življenju sem doživela že veliko vzponov in padcev, tako kot večina ljudi. Po vsakem padcu sem se znala pobrati in postajala sem vedno močnejša. Vse to me je izoblikovalo v osebo, kakršna sem danes. Moč zase večinoma črpam iz meditacije.

Tudi na področju medčloveških odnosov sem doživela marsikaj. Ravno zaradi tega sem se pred časom odločila in pričela intenzivno raziskovati področje. Svoja znanja in izkušnje bom v zapisih Njen Pogled delila s teboj. Prepričana sem, da bodo marsikomu v pomoč, ko se bo znašel v težki situaciji in bo iskal nasvete.