So odnosi in magija med seboj povezani? Najbrž te zanima, kako sem prišel na zamisel, da pišem o tem. Komentar pod enim izmed mojih zadnjih zapisov je bil, da mogoče čarovnija pomaga, če želiš, da se bivši partner vrne k tebi. Zelo verjetno je, da je bil komentar malo “neresen” a ne boš verjel, koliko ljudi se dejansko zateče po pomoč k magiji, ko si želijo, da se bivši partner vrne. Če me vprašaš za mnenje o tem ali pomaga je moj odgovor: “Ni znanstveno dokazano”. Vsak naj si o tem ustvari svoje mnenje. 

No, namen tega članka ni, da bi odgovoril na vprašanje iz naslova. Bom pa napisal nekaj o tem, kaj vse je dostopno tistim, ki v to verjamejo. A najprej malo v zgodovino. Magija se je pričela pojavljati v vseh kulturah skozi zgodovino človeštva, kjer je bilo prisotno tudi verovanje. Torej že dolgo pred našim štetjem. Magija mogoče celo ni prava beseda, bolj pravilna bi bila čarovništvo, ki se deli na magijo in uroke.

S pojavom interneta se najde tudi vedno več ljudi, ki poiščejo pomoč v čarovništvu, kar zadeva odnose. Seveda pričetki tega segajo bolj daleč nazaj, a pravi razmah se je pojavil v zadnjih 20 letih in uporaba čarovništva v osebne namene je postalo nekaj vsakdanjega. Pri medčloveških odnosih je največ v uporabi, ko si nekdo želi, da se bivši partner vrne, ko nekdo nenadoma izgine iz našega življenja in kadar ne moremo najti partnerja.

 

Kaj je tisto, česar se ljudje poslužujejo?

V današnjem času je največ ljubezenskih urokov in voodoo magije. Obema načinoma je enako, da se poslužujeta določenih ritualov, ki jih je potrebno izvajati skupaj z meditacijo in to naj bi pomagalo, da uspeš rešiti svoje ljubezenske težave. Seveda se različni načini med seboj razlikujejo in naj bi prinašali različne učinke. Medtem, ko naj bi bili uroki počasneje delujoči in naj bi jih bilo potrebno izvajati dalj časa, da z njimi dosežemo rezultate, naj bi bila voodoo magija hitreje delujoča a ima tudi več možnih negativnih posledic.

 

Ljubezenski uroki

Namen ljubezenskih urokov je, da skozi njih neprestano pošiljamo signale o naših željah v vesolje, ki poskrbi da naš želeni prejemnik prestreže naše signale in se na njih odzove. Rituali so večinoma povezani z uporabo ognja in vode, dveh temeljnih elementov našega obstoja. Rituali naj bi se izvajali redno v določenih časovnih zaporedjih in naj bi prinesli dobre učinke skozi čas.

 

Voodoo magija

Njen namen je, da s pomočjo različnih predmetov in tehnik prepričamo prejemnika v določeno obnašanje. Tisti, ki se s to magijo ukvarjajo, opozarjajo da nikoli nikomur ne smemo želeti nič žalega, saj se nam to v nekajkratni meri vrne. Seveda je tu prisotnih še veliko drugih opozoril, saj naj bi bila voodoo magija zelo mogočna a z napačno uporabo tudi zelo nevarna. 

 

Ali deluje?

Sam žal ne vem, če katera od obeh najbolj uporabljenih tehnik pomaga, saj se nobene izmed njih v svoji preteklosti nisem posluževal. Tisti, ki verjamete mi boste zagotovo rekli, da pomaga in na drugi strani boste vsi ostali menja, da ne. Kot sem zapisal že na začetku, mnenje o tej temi prepuščam vsakemu posamezniku.

Zagotovo je meditacija, ki se uporablja pri obeh tehnikah nekaj, nekaj kar nam pomaga najti lastni notranji mir. V času, ko imamo težave, je to vsekakor dobrodošlo. Če pa za sebe lahko dosegamo boljše učinke še z uporabo nekega rituala, je tudi to primerno. Ni potrebno, da se pri tem ravno poslužuješ urokov ali voodoo magije.

 

Še eno opozorilo

Če te zanima to področje bolj, ali če si menja da je zate primerno, boš na internetu našel mnogo ponudnikov različnih tehnik čarovništva, ki za sebe pravijo, da njihove tehnike zanesljivo delujejo. Lahko poizkusiš, nič nimam proti toda zavedaj se, da je večina nasvetov plačljiva.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar