Avtorica: Janja Stritar

Vse se začne z našim rojstvom, z našim prvim dotikom ljudi okoli nas. Takrat se začne “tkati” naša  energijska mreža. V tej mreži so vpeti različni ljudje, s katerimi smo se odločili preživeti to življenje, imeti nek odnos. V prvih letih našega življenja so to naša družina, kasneje pridejo prijatelji, še kasneje partnerji.  V odnosu s temi ljudmi smo zagotovo kdaj ranjeni, ampak to vzemimo kot pomembno lekcijo, ki nas bo izoblikovala v osebo, kakršne smo. Tu je še ena skupina ljudi, ki šele pride v naše življenje, ki jih še nismo srečali, vendar imajo pomembni vpliv na nas, saj si bomo z njimi izmenjali svoje izkušnje.

Torej, kadar imamo še vedno nepredelane stvari iz prejšnjega partnerskega odnosa, ali če smo jezni na svojo mamo, očeta, brata, sestro, … ali če gojimo kako zamero do prijatelja, ki nam je blizu, nekako “zamrznemo” to svojo mrežo in energija ne teče, posledično to vpliva na odnos, v katerem se trenutno nahajamo in prav tako oseba, ki ti je namenjena, ne bo prišla v tvoje življenje.

Da na kratko povzamem … ko se mi ne počutimo dobro, smo žalostni, brez volje ali melanholični, to svojo energijo prenašamo tudi na osebe, ki so nam blizu.  Njihovo počutje zraven nas je slabo in prav tako osebe, ki bi te želele spoznati, odbijamo in blokiramo s to našo negativno energijo.

 

Zato je pomembno, da znamo odpuščati

Nekateri boste rekli, kaj če ne zmorem odpustiti? Vedi, da to še ne pomeni, da ne moremo naprej v svojem življenju. Lahko, vendar se moramo zavedati, da v sebi prenašamo zamero in grenkobo. Sčasoma bosta sicer izginili s površja zavesti v nezavedno, vendar sami od sebe ne bosta izginili, kar pomeni da bosta sem ter tja priplavali spet na površje in nas spomnili na nekaj nedokončanega iz naše preteklosti.

Ko odpustimo in predelamo nakopičena negativna čustva in zamere do ljudi, ki so v naši mreži, sprostimo energetske blokade v sebi in življenjska energija lahko ponovno steče, ter nas osrečuje. Naša energija se dvigne in to je še kako pomembno za vnaprejšnje odnose z ljudmi, ki šele bodo prišli v naše življenje.

 

Kako torej odpustiti?

Pusti preteklost tam kjer je! Ne vleci je v sedanjost in se raje osredotoči na ta trenutek. Iz preteklosti se le učimo, je naša lekcija, ki nas dela pametnejše in močnejše. Naučimo se te izkušnje uporabljati v sedanjosti. Poizkusi se z osebo, ki te je prizadela, odkrito pogovoriti. Povej, kako se počutiš. Vem, da je to lahko težko, ampak ob tem boš občutil veliko olajšanje. Če imaš občutek, da te nihče ne razume, da se ne moreš z nikomur pogovoriti, potem svoje občutke zapiši na papir, pomaga. Prevzemi odgovornost za svoja dejanja in sprejmi, da nihče ni popoln! Spomni se, da si sigurno tudi ti kdaj koga prizadel. Vsi smo ljudje, ki se celo življenje učimo!

 

Odpustiti prevaro …

Rada pa bi se dotaknila teme, kako odpustiti prevaro, saj je ena izmed težjih stvari v življenju… Odpustiti jo moramo zaradi sebe, ne zaradi osebe, ki nas je razočarala, ponižala. Ko bomo sprejeli, da se je prevara zgodila in v tem ne iskali krivca samo v partnerju ali drugi osebi, ki nas je prevarala, jo bomo lažje preboleli in se ob tem boljše počutili. Občutka tesnobe, sovražnosti in stresa bo počasi pričel izginjati. Zaradi sebe je vredno odpustiti! Seveda, pa imamo vedno možnost se odločiti, če ostanemo v tem odnosu ali ga zapustimo. Odločitev o tem nikakor ne sprejmimo na hitro. Preden sprejmemo takšno odločitev, je vredno premisliti, kakšne temelje sta si s to osebo zgradila. Delo na odnosu ne bo lahko in hitro, zahtevalo bo veliko energije. Če meniš, da se ni vredno potruditi ali da ne moreš odpustiti, je najbolje prekiniti zvezo. Držanje zamere ali omenjanje prevare dolgoročno namreč ne prinaša uspešne zveze.

Če si se prepoznal v mojem zapisu in čutiš, da so niti tvoje energijske mreže nepretočne, je čas, da nekaj narediš za sebe. Vem, da je vsak začetek težaven. Najbolj si lahko pomagaš tako, da pričneš z iskanjem sebe, začni se spoštovati in ceniti. Začni odpuščati drugim, a v prvi vrsti tudi sebi in prični živeti v sedanjosti. Ni enostavno, a verjemi mi, da se obrestuje!

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar