Kako veš, da je tvoje novo razmerje zgolj poletna romanca? Tega ni težko ugotoviti. Kar nekaj je znakov, da je nekomu razmerje zgolj to in nič več. Poletna romanca ni za vsakogar. Nekateri boste proti, drugi za. Če si že nekaj časa samski in nikakor ne najdeš pravega partnerja, pa je lahko zate to čudovita izkušnja, ki te bo napolnila z dodatno energijo. Zakaj ravno poletna romanca, zakaj ne zimska, pomladna ali jesenska? Glavni razlog je, da je poleti življenje bolj umirjeno kar se kaže v manj negativne energije. To pa vpliva na manj ljubosumnosti in posesivnosti.

 

Poletna romanca je zavestna odločitev

Če meniš, da se boš prepustil poletni romanci se daj. Zavedaj se, da od takega odnosa ne pričakuješ preveč. Naj bo to tvoja zavestna odločitev. Seveda morata biti za tak odnos oba, ne le eden. Najbolj enostavno je, da se prepustiš. Brez vprašanj, brez obljub in pogovorov o prihodnosti. Enostavno uživaj v družbi osebe, ki si jo spoznal.

Pozor! Ni za vsakogar. Če od svojega razmerja pričakuješ nekaj več, potem poletna romanca ni pravo zate. Kako boš torej vedel, če je tvoje razmerje resno, ali drugemu pomeni zgolj nekaj kratkotrajnega.

 

Ne pogovarja se s teboj o prihodnosti

Kadar se partner, ki ga začneš spoznavati ne želi s teboj pogovarjati o skupni prihodnosti je to večinoma znak, da ne misli resno. Ne glede na letni čas. Vedno, ko si nekdo želi preživeti več časa s teboj in ko so njegovi nameni resni, se je pripravljen pogovarjati tudi o skupni prihodnosti. A tudi, ko je govora o prihodnosti bodi pozoren na to, koliko si v to prihodnost vključen. Ljudje radi razlagamo o tem, kakšne načrte imamo. Pomembno zate je, da sta v prihodnost vpeta oba.

 

Živita v različnih krajih

To samo po sebi ne pomeni, da dolgoročno razmerje ni možno, zahteva pa več energije od obeh. Vprašaj se, če si pripravljen vložiti to dodatno energijo v svoje naslednje razmerje. Če nisi je najbolje, da ga prekineš, ali pa da uživaš v vajini poletni romanci, dokler bo trajala. Take romance se najpogosteje dogajajo na dopustu. Nimamo nobenega stresa, uživamo v poletju in se predajamo radostim. Ravno takrat pa zagledamo nam privlačno osebo, popolnega tujca, ki te prevzame. Kaj storiti? Če si tip človeka, ki je naklonjen poletni romanci se enostavno prepusti.

 

Razmerje temelji na sex-u

Uspešna razmerja ne temeljijo na sex-u. Seveda je sex pomemben del vsakega uspešnega razmerja. Če se s partnerjem ne najdeta in ne zadovoljujeta potrebe eden drugega, se lahko tako razmerje slej ko prej konča, velika možnost je namreč, da bo eden ob obeh pričel iskati zadovoljevanje svojih spolnih potreb drugje. Vama je težko pogovarjati se o čemerkoli ali nimata nobenih skupnih točk, ko nista spolno aktivna? Potem je zelo verjetno, da gre zgolj za kratkotrajno razmerje, ki temelji na sex-u.

 

Življenje poleti je bolj lahkotno, saj je zaradi prostih dni in dopustov prisotnega manj stresa. Večina od nas ima vsaj dva tedna prostih službenih obveznosti, ravno dovolj časa, da se predamo malo bolj lagodnemu življenju. Poleg tega smo poleti tudi manj oblečeni, kar še dodatno spodbuja v nas iskanje sebi telesno privlačnega partnerja. 

 

Je poletna romanca nekaj za mlade

Ne! Vsi, ki smo samski si jo lahko privoščimo. Če imaš doma partnerja in greš zaradi okoliščin brez njega na počitnice ali če kakorkoli drugače spoznaš osebo, s katero se telesno privlačita, ni prav da imaš s to osebo razmerje, tudi kratkotrajno ne. Mnogo ljudi misli, da poletna romanca temelji na spolnosti. Naše prioritete se v različnih obdobjih našega življenja spreminjajo. Tako lahko romanca predstavlja starejši osebi tudi zgolj sprehod z roko v roki z nekom, ki ga je spoznal, ali mogoče prijetna večerja v dvoje ob sončnem zahodu. Dokler pa smo spolno aktivni, je zelo verjetno, da bo tudi spolnost vključena v našo romanco.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar