Potrebne so spremembe, če želiš da se bivši partner vrne k tebi. V zapisu Kaj storiti, da se bivši vrne, sem pisal o nekaterih korakih, ki jih je potrebno storiti, če želimo možnost, da se bivši partner vrne k nam. A zaradi obsega še zdaleč nisem zaobjel vsega. Bistvo je, da se za nekaj časa oddaljimo od bivšega partnerja in mu damo čas. To samo po sebi še ne bo pripomoglo k temu, da se vrne. V prejšnjem zapisu sem pisal o tem, zakaj se je potrebno oddaljiti od partnerja, danes pa nekaj besed o tem, kaj ti je storiti v tem času.

 

Razumeti moraš, kaj je šlo narobe

Veliko ljudi, ki se oddalji od bivšega partnerja v upanju, da se bo ta potem vrnil, pozabljajo da to obdobje ni namenjeno zgolj temu, da učinkuje na bivšega partnerja. V kolikor je tvoja namera, da se bivši partner vrne resna, potrebuješ čas, da spoznaš, kaj je šlo v vajinem razmerju narobe. Ta korak je zelo pomemben, saj v svoji nameri ne boš uspešen, če boš ponavljal svoje napake.

Bodi temeljit in premisli o vseh, še tako navidezno majhnih razlik v mnenju, ki sta jih imela. Tako boš resnično lahko analiziral vajino razmerje in ugotovil napake, ki si jih delal. Oddaljenost od partnerja ti v tem primeru omogoča bolj objektivno oceno, saj nisi v neprestanem kontaktu z njim in tudi ne dobivaš njegovih idej o tem, kaj in zakaj nista ostala skupaj.

Le osebna rast in spremembe ti bodo dale možnost, da se bivši partner vrne k tebi. Brez tega je, kot da bi oba poizkušala nadaljevati, kjer sta končala. A če se vajino razmerje že prvič ni izšlo zaradi nesoglasij, se zelo verjetno potem tudi drugič ne bo.

 

Naredi načrt, kako boš dosegel svoj cilj

Preden boš zopet kontaktiral bivšega partnerja je pomembno, da si za to pripraviš načrt in cilje, ki jih želiš s komunikacijo doseči. Res je tvoj veliki cilj, da se bivši partner vrne, a lažje ga boš dosegel, če si boš postavil nekaj manjših ciljev na poti. Naj bodo to tedenski, mogoče tudi mesečni cilji. Te zanima, koliko časa je potrebnega, da se vrne? Mogoče se ne bo nikoli. Skoraj zagotovo tudi ne po vajinem prvem ponovnem zmenku. Vse je odvisno od tvojega nastopa in želje bivšega partnerja.

A nazaj k načrtu. Potrebuješ komunikacijski načrt, preden boš zopet kontaktiral bivšega partnerja. Vedeti moraš, kdaj ga boš kontaktiral in kakšna bo vsebina tvoje komunikacije. S tem boš lahko počasi usmerjal bivšega partnerja tja, kamor si želiš. Prav tako je potrebno, da si drugačen, kot si bil ko sta se razšla. Naj bivši partner že takoj čuti tvojo drugačnost in samozavest.

 

Najdi rešitve, da se izogneš istim napakam

Napake ki si jih storil si moral do sedaj že ugotoviti. Sedaj je potrebno narediti načrt, kako se v prihodnje izogniti tem napakam. Ne le v primeru, da se bivši partner vrne temveč tudi, če si najdeš novega partnerja. Najlažje se boš tem napakam izognil tako, da boš spremenil del svojega življenja. 

Ko si ugotavljal napake, ki si jih naredil v prejšnjem razmerju je najbolje, da si jih zapišeš in za njih najdeš način, kako se jim v prihodnje izogniti. V primeru, da tvoja prehrana ni bila zdrava, si vzemi en dan v tednu, ko boš jedel zgolj zelenjavo. Če je bila težava v tem, da se nisi gibal, si vzemi čas za aktivnejše življenje, na začetku bodo dovolj tudi sprehodi. Skratka, ko najdeš napako najdi tudi pot, kako jo boš v prihodnje popravil.

 

Oddaljitev vpliva tudi na bivšega partnerja

Ljudje vedno stremimo za tistim, česar ne moremo imeti. Bivši partner je zagotovo želel biti samski, preden te je zapustil, saj drugače tega zelo verjetno ne bi storil. Potreboval je svojo svobodo. O te, da daj bivšemu partnerju prostor in čas sem pisal v zapisu Kaj storiti da se bivši vrne. 

Naj se torej tudi tvoj bivši partner sooči z razpadom zveze. Ne kontaktiraj ga vsake toliko časa, saj bo dobil občutek, da si mu še vedno na razpolago, če se slučajno odloči, da se vrne. Samo, če se od partnerja resnično oddaljiš, te bo lahko začel pogrešati. To pa je bistveno, če želiš možnost, da se vrne k tebi. 

Ljudje me pogosto sprašujejo kaj storiti, če imata otroke, če kljub temu, da sta se razšla še živita skupaj ali če sta sodelavca? Kako se v takih primerih oddaljiti od partnerja? Je to nekaj nemogočega? Še zdaleč ni tako. V vseh primerih je potrebno, da je tvoja komunikacija zrela, da se s partnerjem ne pogovarjaš o vajini zvezi ali vsakdanu. Naj bo tema pogovorov zgolj tisto najbolj nujno. Prav tako ne bodi partnerju na razpolago ali v pomoč, tako kot do sedaj. Čutiti mora, da se je nekaj spremenilo. Le tako boš lahko uspešno uvedel spremembe v svojem življenju in vzbudil v partnerju občutek pogrešanja, oboje je namreč ključno, če želiš imeti možnost, da se partner vrne k tebi.

Vzel si si čas. Ugotovil, kaj je šlo narobe in uvedel nekaj sprememb v svojem življenju. Zopet si našel samozavest. Počasi se bliža konec obdobja, ki si ga namenil temu. Kaj pa sedaj? O tem pa več v mojem naslednjem zapisu.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar