Avtorica: Janja Stritar

Verjetno si se že večkrat vprašala, ko si srečala super tipa … “Kaj za vraga mu je, zakaj mu je ona tako všeč?” Naj ti povem, da moški občuduje in želi osvojiti žensko, ki ve kaj želi od življenja, je ponosna nase, odločna in tako tudi deluje ves čas v samem odnosu  z njim.

Tudi sama sem živela predolgo časa v neki svoji iluziji, kakšen pravzaprav mora biti odnos s partnerjem. Enostavno sem se mu predala v celoti in iskala ljubezen izven sebe, v njemu. Sprejemala sem vse, kar je bilo v njegovo dobro bit in pozabila nase. Med tem časom je moja garderoba postajala skopa, česar prej nisem bila navajena. Tudi moja vsakodnevna opravila, so bila samo odhajanje v službo, hitenje domov, da sem pripravila obrok in seveda je bilo potem še potrebno vse to pospraviti, itd. … zdaj bi mnogi rekli: ”Idealna ženska, tako si želim imeti!” … pa je temu res tako? … Ne! Izgubila sem sebe, enostavno to nisem bila več jaz. Moj nasmeh je izginil iz obraza, prav tako moja igrivost. Postala sem zagrenjena. Nikakor nisem našla pravega časa za stvari, ki so me prej veselile. Opustila sem svoje hobije in izgubila sem mnogo prijateljic, saj mi je bila skupna kavica misija nemogoče … ob vsem tem, pa sem tudi njemu s časoma postajala nezanimiva in prepričana sem, da vam je končni razplet jasen … zato drage moje, ne počnite tega, ne postanite druga različica sebe, naj on ne igra glavno vlogo v vašem življenju in nikakor si ne dopustite sebe zanemariti, saj so moški še vedno samo moški in oni občudujejo seksi žensko poleg sebe.

Že na samem začetku, naj ti bo jasno, kaj odobravaš in česa ne, kakšna je tvoja meja, želje in od tega ne odstopaj, ker se bojiš ostati sama. To se bo zgodilo v vsakem primeru, ko boš kasneje v vezi začela postavljati svoje meje tolerance, saj bo za njega to nesprejemljivo in nič drugega, kot pravijo oni: “Tečna baba.”

Zato vedno poskrbi zase in za ljubezen do same sebe. S tem posledično lahko daješ več, ker izhajaš iz mesta obilja in ne iz samega pomanjkanja. Vzemi si čas zase in počni stvari, ki te veselijo. Uživaj v svoji družbi in verjemi mi, da bo vajin odnos srečen.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

2 komentarja

  1. Klasična zgodba, a lahko je tudi drugače. Lahko je moški tisti, ki se mu to dogaja. On se podredi, on skuha, pospravi, pomije, skrbi za otroke,,,, in nekje vmes zgubi samega sebe, se zanemari, njegov igriv pogled, večno nasmejan obraz, vse to se izgubi, v kotičke ust se zareže grebkoba, žalost. Ni treba biti Nobelov nagrajenec, da ugotoviš kdo je to….

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar