Skoraj vsak moški je kdaj doživel, da je pristopil k dekletu, ki se zanj ni zmenila. Delovala je hladno , vzvišeno in nič ni bilo dovolj dobro zanjo. Kot da bi bila princeska, ki išče svojega princa na belem konju (ali čaka na njega). Prepričan sam vase, da si zagotovo ti njen princ, žalostno ugotoviš, da očitno nisi dovolj dober zanjo. Mogoče po takem dogodku celo pričneš dvomiti vase in svoja prepričanja. Naj te potolažim, s teboj ni nič narobe, naletel si na dekle, ki ima princeskin sindrom.

Obstaja razlika med dekleti, ti trpijo za princeskinim sindromom in tistimi, ki so zgolj samozavestne in vedo kaj iščejo. Med tema dvema dekletoma obstaja velika razlika, ki pa jo včasih moški ne vidimo. Druge namreč niso tako vzvišene, ponavadi so celo tako prijazne, da nam lepo in prijazno povedo, da nismo moški, ki si ga želijo. A vrnimo se k tistimi, ki so princeske.

 

… kako je postala princeska?

Tisti, ki ste prebrali že kakšnega izmed mojih zapisov, ste mogoče zasledili, da imam dve hčerki. Je možno, da bo tudi katera od njiju postala princeska? Odvisno od vzgoje, ta namreč vpliva na to, da dekle postane princeska. Starši znamo svoje hčerke, predvsem kadar so edinke razvajati, kar lahko vodi v narcizem, ko dekle prične odraščati. Želi si moškega, ki bo njenih očeh do nje vsaj tako pozoren in ljubeč, kot sta do nje njena starša ter jo bo prav tako razvajal.

Pri takem dekletu se pojavijo vzorci obnašanja, ki že v naprej “obsodijo” moškega, da ni dovolj dober zanjo. Če pa že pustijo moškemu vsaj malo blizu, iščejo in tudi najdejo vzroke, zakaj ni dovolj dober zanjo. Lahko celo prične verjeti, da noben moški ni dovolj dober zanjo. Dekle vidi, kako se različni moški trudijo, da bi pridobili njeno pozornost. Ta njihova igra dviguje njeno samozavest. Uživa v tem, da je v središču pozornosti, da se moški potegujejo za njeno naklonjenost. 

 

Biti princeska je iluzija

… strmeti skozi okno in čakati na princa, ki se pojavi na belem konju, ki te odpelje v svoj grad, kjer živita srečno do konca svojih dni je iluzija, ki smo jo spoznali vsi skozi različne pravljice, ki smo jih spoznali v svojem otroštvu. A nekatera dekleta si tega vseeno želijo, prepričana so celo, da je ta iluzija resnična. Nekje globoko v sebi princeska ve, da se njena želja ne bo uresničila, da ne bo prijahal princ na belem konju. Sčasoma postane otožna, saj njenega princa ni od nikoder in pričnejo se porajati strahovi, kaj se bo zgodilo, če se ne bo prikazal … kaj bo, če ostane sama. 

Ko princeska spozna, da ne bo njenega princa na belem konju se ji poruši svet. Toda hkrati je to najboljše, kar se ji je zgodilo. Odprle so se ji oči in končno vidi, da je bili princeska iluzija. Ugotovi, da je prestrašeno dekle, da je taka pravzaprav že vedno bila. V tem trenutku jo postane tudi strah: kaj pa, če je že spoznala svojega princa na belem konju, a ga je zaradi svoje ošabnosti odgnala?

 

… biti njen princ ni enostavno

Le pravi princ namreč ve, kaj si princeska želi. Takrat, ko se obnaša kot princeska, kot tudi takrat, ko ugotovi, da je zgolj prestrašeno dekle. Njen princ ni eden tistih, ki se borijo za njeno naklonjenost. Biti mora samozavesten, prisoten v njenem življenju a vseeno nekoliko odmaknjen. Dekletu mora posredovati občutek, da je ona tista, ki mogoče ni dovolj dobra zanj. Navajena je namreč, da ji vsi izkazujejo naklonjenost. Nekaj čisto drugega pa je moški, katerega naklonjenost si mora sama prislužiti.

 

Če spoznaš dekle, ki je princeska imaš pravzaprav samo dve možnosti. Igrati njeno igro, postati nekdo, ki ni v središču njenega življenja in čakati, da ona postane tista, ki prične iskati tvojo naklonjenost, ali pa se umakniti iz njenega življenja.

 

Ne želiš si končati kot ostali, ki tekmujejo za njeno naklonjenost in mogoče zaradi tega zamujajo možnost spoznati žensko, ki si jo resnično želijo.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar