V zadnjem času je skoraj cela država v samoizolaciji, in kako to vpliva na samske? No, samoizolacija je za vse nas nekaj novega in neprijetnega. Nekateri izmed nas potrebujejo manj, drugi zopet več časa, da se navadijo biti sami doma. O tem, kako čas epidemije vpliva na pare si lahko prebereš v mojem zapisu “Coronavirus in odnosi”. Tokrat pa še nekaj o tem, kako samoizolacija vpliva na samske.

 

 

Samoizolacija ni enostavna

Pri vseh omejitvah, ki jih trenutno imamo, življenje ni enostavno. Te omejitve imajo svoj namen: zajeziti širjenje virusa, ki je za nas nevaren. Nekako smo vsi sprejeli te omejitve. Eni bolj, drugi manj, tretji na svoj način. Dejstvo pa je, da smo večinoma zaprti v svojih domovih, v službo se odpravljajo le tisti, ki morajo to nujno narediti, v trgovine ne hodimo več tako pogosto, kot smo včasih in gibanju se svežem zraku se je marsikdo odpovedal.

Ravno to zadnje je najbolj zaskrbljujoče, saj bivanje znotraj štirih sten ni enostavno. Mogoče je kak dan ali dva še zabavno, potem pa pogosto ne vemo več, kaj bi sami s seboj počeli. Ravno zaradi tega je pomembno, da si vsak dan vzamemo nekaj časa in gremo ven (dokler je to možno). Pojdi na kratek sprehod, zapelji se s kolesom ali pod tečt. Ne pozabi pa na to, da to počneš sam. Gibanje in telesna aktivnost “povzročata” izločanja hormonov, ki skrbijo za naše dobro počutje in srečo, ravno pravšnje za preživlajnje tega težkega časa polnega izzivov.

 

Za samske

No, zmenki odpadejo. Vsaj tisti v živo. Nekako tudi nimaš možnosti, da bi kam šel in srečal osebo nasprotnega spola. Tako, kakor smo prilagodili ostala področja našega življenja, bo potrebno prilagoditi nekoliko tudi to. Zmenki torej ne odpadejo, se pa spremenijo. Za čas trajanja epidemije ni drugega kot uporaba pametnih telefonov, tablic ali računalnikov za zmenke.

Čeprav sem bil vedno pristaš spoznavanja v živo, sedaj celo spodbujam spoznavanje preko spleta in mobilnih aplikacij. Dosti boljša je ta rešitev, kot biti sam s seboj 24 ur dnevno, iz dneva v dan. Veliko je samskih, ki trenutno tako iščejo stik z drugimi. Zakaj tore ne bi tudi ti navel stika s kom. 

 

Virtualne zmenkarije

Res je LadyB na tej strani tista, ki piše o svojih zmenkarijah in kako je potekalo njeno spoznavanje moških. V njeno področje se ne bom spuščal. Namesto tega nekaj vodil, kako uporabljati razne aplikacije in komunikacijska orodja za virtualne zmenkarije.

Spoznavanje – veliko možnosti ti nudita že Instagram in Facebook, aplikaciji ki sta nameščeni pri večini uporabnikov mobilnih telefonov, le da večina teh aplikacij ne uporablja za zmenkarije. Sta pa zaradi svoje razširjenosti zagotovo pravi, da poiščeš sebi zanimive osebe, jih povabiš v svoj krog prijateljev in pričneš z njimi pogovor. Seveda lahko uporabiš tudi kakšno izmed aplikacij, ki je namenjena spoznavanju drugih. 

Komunikacija – vedno imej v mislih, da naj bo sproščena. V tem času, ko smo zaradi epidemije vsi obremenjeni, potrebujemo v življenju nekaj igrivosti in sproščenosti. Nekaj, kar nas odvrne od trenutne situacije. Taka naj bo tudi tvoja komunikacija. Nobene potrebe ni, da nekoga že po 5 minutah povabiš na zmenek v živo, saj oba vesta da to ni možno. Prav tako ne veš, kako dolgo se bomo spopadali s to epidemijo. Zato ostani lahkoten in igriv. Ko se bo situacija umirila in ko se bomo dopet lahko družili, pa le bodi dovolj odločen in povabi osebo, ki ti je zanimiva na zmenek.

Lokacija – ponavadi iščemo sebi primerne partnerje v svoji bližini. Vsi (no, skoraj vsi) imamo svoje avtomobile, a nekako si ne želimo partnerjev, ki bi jih zaradi oddaljenosti videli lahko samo občasno. Pri virtualnih zmenkarijah pa je ravno čar v tem, da se lahko dopisuješ z nekom z drugega konca sveta. Zakaj ne spoznati osebo, ki živi v drugi državi ali celo na drugi celini. Seveda imbed v mislih, da te osebo mogoče nikoli ne boš spoznal “v živo”, a skupaj lahko prebrodita skozi težke čase.

Bodi iskren – tako kot pri spoznavanju oseb “v živo” bodi iskren tudi pri virtualnih zmenkarijah. Če te nekdo, ki ga spoznaš vpraša, kaj so tvoji nameni to tudi povej. Nič ni napačnega, če iščeš samo partnerja za sex. Zagotovo je poleg tebe kar nekaj istomislečih, ki jih lahko najdeš. A zavajanje drugega ni prav.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar