Avtorica: Janja Stritar

Pred dnevi sem srečala znanko in najin pogovor je nanesel na samsko življenje. Hitela mi je govoriti, da je že nekaj časa samska in da išče “idealnega” partnerja. Njena aktivnost pri iskanju se izraža na raznih portalih kot so Twoo, Badoo, Tinder in podobno. In seveda, še do danes ni srečala tistega zanjo pravega. Začela sem razmišljati, zakaj takšna potreba po iskanju? Zakaj tako hitenje iz ene veze v drugo? Je srečna v svojem življenju, zna uživati v tem trenutku, sama? Se konec koncev sploh ima rada?

Noro veliko vprašanj, boste rekli, za en sam pomemben odgovor … “Ljubezen pride, ko jo najmanj pričakujemo, ko je ne iščemo. Lov za ljubezen, nikoli ne prinese pravega partnerja. Zato začni živeti svoje življenje v popolnosti, naj bo tvoja sreča odvisna zgolj samo od tebe. Enostavno imej se rad/a, se spoštuj in se ceni in nikakor se ne zadovolji s čimerkoli, samo, da bi nekoga imel. Postavi si merila, naštej vse lastnosti, ki si jih resnično želiš v odnosu in vedi, da so vsi partnerji, ki pridejo v tvoje življenje, tvoje ogledalo.” Nekoč mi je prijatelj rekel: “Spustil sem svoja merila, pričakovanja, ker sem bil osamljen in to je bila najslabša veza v mojem življenju.”  …. Verjetno vam je jasno, koliko časa je trajala njuna veza. Zato je še kako pomembno, da ločite med samskim življenjem in osamljenostjo.

V življenju so partnerski odnosi, še kako pomembni in mislim, da je želja po partnerju v večini nas. Temu ne gre oporekati, saj smo ljudje družabna bitja. Vendar je dejstvo, da šele, ko se naučiš sprejeti samega sebe vključno s svojimi napakami, ko se naučiš si oprostiti in se imeti rad, šele takrat si pripravljen na zrelo vezo.

Pomembno je tudi, da pospraviš vso “prtljago”, ki se je nabrala iz preteklih razmerij, frustracij in slabih izkušenj. Poglobi se vase in ugotovi, kje in kdaj si ravnal narobe. Ozavesti.

Samsko življenje ti nudi čas za razmislek. Prav tako lahko izživiš vse to, kar ti to obdobje ponudi, zato bodi vesel, če si samski, imaš svoj čas zase, lahko raziskuješ vse svoje ambicije, dosežeš svoje zastavljene cilje in se s tem nagradiš. In ko se enkrat fokusiraš na to, kar imaš, kaj se ti v tistem trenutku ponuja in ko ljubezen prenehaš iskati drugje, ti življenje ponudi ogromno možnosti, ki vibrirajo s teboj. Takšno vibracijo, ki jo oddajaš, takšno tudi dobiš.

Torej zagotovo lahko rečemo: “Ljubezen pride, ko smo nanjo pripravljeni.“

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar