blog-partnerstvo-zgodbe-odnosi-svetovanje-zgodbezivljenja-kolumna-moški-ženske-partnerski-odnosi-samski-počitnice-poletjeJe biti samski v poletju drugače kot v ostalih letnih časih? Vsak letni čas ima svoje zakonitosti. Marsikdo bi rekel, da je bolje biti sam poleti, ko je prijetno toplo, kot pa biti sam v zimskih mesecih, ko ljudem bližina druge osebe pomeni tudi toploto. A dejstvo je da je poletje lahko za vse samske stresno. Ne sicer tako zelo kot božični čas, o tem sem že pisal v zapisu Sam(a) za božične praznike. Poletje večina od nas povezuje s počitnicami in večina si nas želi le-te preživeti s sebi ljubo osebo. 

Navkljub vsemu vse ni izgubljeno. Tudi, če si pred kratkim ostal brez partnerja, so lahko tvoje poletne počitnice prav prijetne. Veliko več je možnosti, da preživiš samski prijetno poletje, kot pa božične praznike. Ljudje smo v toplih dnevih dosti bolj družabni, kot v zimskih mesecih, kar je posledica več sončnih dni in daljših dnevov. Ljudje se zbirajo v mestnih parkih, na kopališčih, v centrih mest, … in vsi si želijo preživeti prijetne urice. Samo drzniti si moraš in se prepustiti poletnemu “vrvežu”, zelo velika je možnost, da boš tudi kot samski v poletju užival.

Naj se vrnem nazaj k poletnim počitnicam. Ko slišiš vse okoli sebe, kako se pogovarjajo, kje in s kom bodo preživeli počitnice (načeloma so to partnerji), nikomur ki je samski ni enostavno. A vseeno si drzni, odloči se kje boš ti preživel kak teden in si uredi vse potrebno za oddih. Če si lahko samski in doma, si prav tako lahko samski in nekje na počitnicah, ne boš edini.

A da bi vseeno užival samski v poletju sem pripravil nekaj nasvetov

 

Napravi si seznam reči, ki bi jih rad počel

O tem sem pisal tudi že v drugih zapisih. Dejstvo je, da pomaga. Napravi si seznam reči, ki bi jih rad počel. V kolikor so tvoje želje povezane z dejavnostmi, ki zahtevajo mraz in sneg, bo mogoče malo težje, da kaj takega počneš tudi poleti, v nasprotnem primeru pa bodo brez zadržkov. Iz svojega seznama si izberi tiste, ki si jih boš uresničil in pripravi načrt. Z malo truda boš zaradi tega srečnejša oseba, mogoče celo prideš do novega hobija.

Lahko si narediš tudi seznam krajev, ki bi jih rad obiskal in videl. Nikjer ni zapisano, da bi moral poletne počitnice preživeti ravno v kopalkah na obali. Eden mojih prijateljev, se je po tem, ko je ostal samski vsedel v avto in se dva tedna potepal po Franciji. Pravi, da je bila to ena njegovih najboljših odločitev, ki jih je sprejel. 

 

Bodi družaben

Zagotovo se še spominjaš časa, ko si bil obdan s prijatelji, ko ti partnerski odnos ni pomenil vsega. Velika večina nas je skozi leta izgubila stike s svojimi prijatelji, z ljudmi s katerimi smo bili nekoč nerazdružljivi. Čisto možno je, da njihovih številk nimamo več shranjenih v svojih telefonih, a zahvaljujoč socialnim oremžjem jih ne bo težko najti. Vsi ti mogoče ne bodo odgovorili, a prav možno je, da boš s kom iz svoje “stare družbe” zopet vzpostavil stike. Mogoč je tudi kdo od njih samski in si bosta za poletje skupaj naredila kak načrt.

 

Spoznavaj nove ljudi

Z leti ljudje zapademo v neko rutino. Obdamo se z ljudmi, ob katerih se počutimo prijetno, naša življenja potekajo po ustaljenih tirnicah in pogosto nam spremembe, med katere spada tudi spoznavanje novih ljudi povzroča stres. Ko boš sam na plaži, ali kjerkoli boš preživljal počitnice poizkušaj biti odprt do drugih. Nasmeh je tisto pravo, kar naj bo na tvojem obrazu. Pozdravljaj ljudi, odzdravljaj jim in če bi se kdo rad pogovarjal s teboj bodi odprt in ga sprejmi. Mogoče pa ravno letos poleti spoznaš svojega naslednjega partnerja.

 

Počitnice za samske

Tudi turistične agencije in organizatorji potovanj vedo, da je določen del ljudi, ki se podajajo na počitnice samskih. Kontaktiraj jih in pomagali ti bodo pri izbiri počitnic. Vedno bolj priljubljene so počitnice za samske. Na takih počitnicah, kjer bodo poleg tebi tudi drugi, ki so samski ni namen, da si za vsako ceno najdeš drugega partnerja (kot nekateri mislijo), temveč gre za druženje z drugimi, ki prav tako kot ti nimajo partnerja. V sklopu takih počitnic je ponavadi vključenih veliko aktivnosti, da udeležencem zapolnijo dneve. Nič pa ni narobe, če si vseeno s seboj vzameš kakšno knjigo in jo v miru prebereš.

Pred leti, sem na enem svojih dopustov opazoval osebo, ki je vsak večer preživela v recepciji hotela za računalnikom. Vem, da ni bilo lepo od mene a bil sem firbčen in nekega večera, ko sem šel mimo sem pogledal na zaslov računalnika, kjer sem videl službena poročila. Do pred dveh let, sem na ta dogodek nekako pozabil. Takrat pa sem se pogovarjal z žensko, ki je v pomladnih mesecih ostala samska in je rekla, da bo sicer šla na poletne počitnice, a da si bo vzela poleg računalnik in bo delala. Moj nasvet: ne počni tega. Ko greš na počitnice, tudi če si samski, pusti računalnik doma.

 

Počitnice pomenijo počitek. Privošči si ga. Zagotovo potrebuješ čas, ki ga posvetiš sebi, brez obveznosti, da si zopet napolniš telo z energijo, ki jo potrebuje. Pojdi, raziskuj, zabavaj se, smej se, plavaj. Vse to ti bo koristilo.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar