Sporočila so postala del naše dnevne komunikacije. Vedno več je tudi različnih kanalov, preko katerih lahko pošiljamo sporočila. In zakaj bi pošiljali sporočila bivšemu partnerju? Včasih je enostavno neizogibno. Predvsem v primeru, ko se dokončno še nista razšla, rešujeta kakšne premoženjske vidike vajine ločitve ali ko imata otroke in se je potrebno dogovoriti glede česarkoli. Veliko prepogosto pa mnogo ljudi pošilja sporočila bivšemu partnerju, ker jih pogrešamo ali si želimo, da se vrnejo k nam.

Namen tega zapisa je tisto zadnje, ko želimo da se bivši partner vrne. Je torej možno, da s sporočili vplivamo na partnerja? Da, mogoče, ne. Vsi odgovori so možni. So pa sporočila zagotovo način, kako vzpostaviti komunikacijo. Predno pa se odločiš, da boš kontaktiral bivšega partnerja z namenom, pridobiti ga nazaj, se vprašaj če je to res tisto kar je za tebe najboljše. Do tega odgovora je dokaj enostavno priti, če si seveda tega želimo. A o tem kdaj drugič v kakšnem drugem zapisu.

 

Najprej nekaj o sporočilih ki se jih ne pošilja

Nekaj sporočil je zagotovo takih, ki jih ne želiš poslati, saj z njimi ne dosežeš drugega, kot da pri bivšem partnerju še bolj utrdiš mnenje, da je dobro da sta se razšla. Kakšna so torej ta sporočila, ki jih nikakor ni pametno pošiljati? Recimo: »Pogrešam te«, »Želim si te«, »Ne morem živeti brez tebe« … taka in podobna sporočila pri prejemniku ustvarjajo nek pritisk, ki si ga ne želijo. Večina takih in podobnih sporočil je preprosto ignoriranih s strani prejemnika in le redko kdo dobi odzvi na tako sporočilo.

Prav tako ne pošiljaj celo vrstico emotikonov. Z njimi ne poveš ni ali pa veliko, predvsem to, da ti je dolgač in da ne veš kaj napisati v sporočilu. Pravzaprav pri sporočilih bivšemu partnerju nasprotujem uporabi emotikonov, če že res ne gre brez mogoče na koncu kak nasmešek, kar izraža pozitivnost.

Še nekaj, česar nikakor ne želiš: pijana sporočila sredi noči. Čeprav je trenutno naše družabno malo omejeno in so lokali zaprti, še vedno obstaja možnost pošiljati sporočila po nekaj kozarcih vina sredi noči. Ni dobro. Nasploh pošiljanje sredi noči ni primerno. Tega pa se bom dotaknil: kdaj je sploh pravi čas, da bivšemu pošlješ soročilo? Če že, potem sredi dneva, po možnosti tako da nima kakšnih obveznosti ali službe. Tako je najbolj verjetno, da se ti prejemnik tudi odzove.

Tudi dolge čustvene izlive ni priporočeno pošiljati kot sporočilo. Seveda, pride trenutek, ko je prav nekomu sporočiti, kakšni so tvoji občutki do te osebe, a za tako osebna sporočila obstajajo bolj primerne komunikacijske poti. Najprimernejše je zagotovo pismo, če pa že ne gre drugače kot preko elektronske komunikacije pa vsaj elektronsko pošto.

 

Kdaj na kontaktiram bivšega?

Deloma se odgovor skriva že v predhodno zapisanih vrsticah. Naj povzamem: ko si prepričan, da je to oseba, za katero želiš, da te spremlja na tvoji življenjski poti. Toda vzami v obzir, da sta se zaradi določenega razloga razšla. Nekaj na tebi moti to osebo. Predno torej pošlješ sporočilo pusti, da preteče nekaj časa, da se čustva pri bivšem partnerju zaradi vajine ločitve umirijo. Po drugi strani pa zopet ne eliš čakati predolgo, da bivši partner ne bi nadaljeval svojega življenja brez tebe. Prav je nekje 3 – 5 tednov.

 

Kaj naj sporočim bivšemu?

Ne želiš, da bi se v »nedogled« samo dopisovala. Sporočila bivšemu partnerju so zagotovo pravi način, da vzpostaviš zopet komunikacijo, od tu naprej pa je odvisno od odziva bivšega partnerja. Če je odziv pozitiven, potem lahko predlagaš kak skupni sprehod (kava ali čaj lahko tudi, ko bodo lokali zopet odprti). Še bolje je, da povabilo pride od bivšega partnerja.

V sporočilih ne omenjaj tega, kar sta imela. Komunikacija naj bo lahkotna in pozitivna, brez obtoževanj. Le s takim načinom komunikacije obstaja možnost, da se bivši partner odzove po tvojih željah.

 

Včasih pa ne dosežeš nič

Le nekaj malega je v tvoji moči, ostalo je na prejemniku sporočila. Če se ne odzove, je najslabše, da mu pošlješ ponovno sporočilo z neprimerno vsebino. Recimo kaj takega »Niti odgovora si po vsem kar sva imela ne zaslužim« ali kaj podobnega. Taka sporočila bodo bivšega partnerja le še bolj prepričala v pravilnost tega, da nista več par.

 

Če odziva ni na prvo sporočilo počakaj kak teden in poizkusi znova. A ne več kot recimo 2-3 krat. Če odziva ni ali pa je ta vedno samo negativen, je pravi čas da se tudi ti v življenju premakneš dalje, da se soočiš z izgubo, pričneš delati na sebi in si ustvariš novo življenje.

 

Navkljub temu, da si mišljenja, da je bivši partner najboljše, kar se ti je lahko zgodilo v življenju, pogosto temu ni tako.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar