Čeprav sem rad svetovalec in se posvetim vsakomur, ki me kontaktira, ni vedno enostavno. Določene zgodbe se me vseeno malo bolj dotaknejo. Vsak dan se soočam s težavami, ki jih doživljajo vsi, ki me kontaktirajo in so pravkar ostali brez partnerja. Tudi sam sem to doživel in vem, da je to ena najtežjih življenjskih izkušenj. Vloga svetovalca je resna in je nikakor ni jemati zlahka.

Ko te nekdo zapusti ni nič sramotnega, če si poiščeš pomoč. Ne poslušaj tistih, ki pravijo da je neumno poiskati svetovalca, da je nespametno če si želiš da se bivši(a) vrne k tebi ali da potrebuješ takoj novega partnerja, ki te bo razvedril. Prav nič ni narobe, če si želiš nazaj osebo, ki te je zapustila, saj verjetno še vedno gojiš čustva do te osebe in ne bi bilo prav, če svoja čustva zanikaš.

Ločitev pogosto vpliva na različne vidike posameznikovega življenja. Pojavljajo se lahko težave v osebnem življenju, v odnosu z otroci (če jih imamo), v službi in tudi na drugih področjih. Zaradi tega je odločitev poiskati si svetovalca ena boljših, ki jih lahko v tem obdobju svojega življenja sprejmemo. Kot povedano že na začetku tega zapisa, sem tudi sam ostal brez dolgoletne partnerke. Danes vem, da je bila moja odločitev poiskati svetovalca ena najboljših, ki sem jih sprejel.

Vsak v svojem življenju sprejema napačne odločitve in dela napake. Prav je, da se tega zavedamo. A žal je tudi tako, da se v današnjem času ljudje prehitro razidejo ali ločijo. Navkljub vsem možnim tehničnim rešitvam za komunikacijo je dialog tisti, ki nam manjka. Iščemo hitre in instant rešitve, ki pa to niso. Mogoče nam nudijo neko trenutno zadovoljstvo, dolgoročno pa ne pripomorejo k naši osebni sreči.

 

Kaj je svetovanje po ločitvi?

Verjamem, da vas je veliko, ki ne veste kaj je svetovanje po ločitvi ali kakšna je vloga svetovalca in kako lahko pripomore k pozitivnim spremembam v osebnem in ljubezenskem življenju posameznika. V zadnjih letih sem pomagal vsem, ki so me kontaktirali in si želeli moje pomoči. Šlo je za svetovanje na različnih področjih medsebojnega oz. partnerskega odnosa, večinoma pa pomagam posameznikom, ki so ostali sami.

Eno najpogostejših vprašanj je, če je možno da se bivši partner vrne. Tudi če si nekdo želi tega, si zagotovo ne želi, da bi se nadaljeval njun odnos, saj se je ta zaradi težav končal. Vzpostaviti je potrebno nov odnos z bivšim partnerjem, ki bo imel trdnejše temelje in ki bo obema v veselje. O tem, kako izgraditi trden partnerski odnos sem pisal v priročniku “Piramida odnosov”.

Svetovanje poteka tako, da prisluhnem zgodbi in željam posameznika. Vmes seveda postavim tudi kakšno vprašanje. Skupaj ugotoviva tvoje močne strani a seveda tudi pomanjkljivosti. Na osnovi teh ugotovitev potem dobiš vodila, kaj bi bilo pametno storiti. Odločitev o tem, če bo posameznik sledil mojim vodilom je prepuščena vsakemu posebaj. Kar nekaj je svetovalcev, ki se poslužujejo nekih splošnih metod. Te metode delujejo pogojno, saj ne upoštevajo individualne situacije posameznika.

Prijatelji in družina so v času ločitve tisti, ki te obvarujejo pred osamo. Svetovalec pa je tista nepristranska oseba ob tebi, ki ti svetuje, kako boš lahko zopet srečen. Potrebni so jasni odgovori, ki včasih komu niso všeč in jih je težko sprejeti, a dolgoročno vodijo do osebne sreče.

 

Zakaj je svetovanje po ločitvi koristno?

Razumevanje, kaj se je v resnici zgodilo in kaj je privedlo do ločitve je nujen korak, da je lahko posameznik v svojem naslednjem partnerskem razmerju uspešen. Ravno to je naloga svetovalca. Da stoji tistemu, ki ga potrebuje ob strani, z njim skupaj ugotovi kaj in zakaj se je zgodilo, predvsem pa da se osredotoči na prihodnost.

Vsi si želimo srečnega partnerstva. Kadar nas nekdo zapusti ali imamo v svojem odnosu težave je prav, da poiščemo nekoga, ki nam bo pri tem stal ob strani in nam pomagal. Nekaj vodil o obdobju, ko ostanemo sami najdeš v zapisu “Kako lažje preživeti ločitev“. Če pa želiš svetovanje klikni na spodnjo povezavo in izpolni obrazec za prijavo.

Brezplačno svetovanje

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar