Zakaj partnersko svetovanje?

Ko se nam v razmerju s partnerjem pojavijo težave, ali ko nas partner zapusti, se pogosto odločimo, da za nasvet vprašamo svoje bližnje: starše in prijatlje. Njihovi nasveti so pogosto pristranski, kar je popolnoma noramlno. Starši in prijatelji enega partnerja bodo navkljub vsemu večinoma krivdo iskali v drugem in ne bodo skupaj z vami postavljali cilje, kako si izboljšati življenje.

Nekateri se, ko od bližnjih ne dobijo prave podpore, odločijo za obisk terapevta. Ko se prvič srečamo s terapevtom izvemo, da prvi cikel terapije predvideva med 10 in 12 srečanj (v povprečju) in da je možno, da bo potrebnih več cikolv, da dosežemo rezultate.

Partnersko svetovanje je prva stopnica do izboljšanja kakovosti življenja, ko se nam pojavijo težave. V primerjavi z nasveti staršev in prijateljev je nepristransko, ko pa partnersko svetovanje primerjamo s terapijo je največja razlika v tem, da svetovanje daje hitrejše rezultate.

Bistvena razlika med svetovanjem in terapijo je v tem, da je svetovanje osredotočeno na iskanje rešitev in naše življenje v prihodnosti, medtem ko terapija išče vzroke v naši preteklosti in se osredotoča na iskanje vzrokov.

Partnersko svetovanje ne poteka v ciklih. Ko menimo, da smo dosegli željene cilje, lahko prekinemo s svetovanjem, ali se osredotočimo na nove cilje.

Moja glavna področja svetovanja

Ostal(a) sem sam(a)
Želim si svoje(ga) bivše(ga)
Mislim, da me bo zapustil(a)
Ne morem najti partnerja(ke)

Še veliko drugih področij in situacij je, ko lahko poiščemo svetovalca, ki nam pomaga skozi izzive, ki se nam pojavljajo v našem odnosu. V kolikor situacija, v kateri si se znašel(a) ni navedena, še ne pomeni, da ne boš našel(a) pomoči pri meni. V zgornjem pregledu so navedena podrojča, ne katera sem se skozi svoja svetovanja, osredotočil.

Je partnersko svetovanje res brezplačno?

Za moje partnersko svetovanje ne boste prijeli ponudbe. Prav tako vam za svetovanje ne bom izdal računa. Svetovanje je res brezplačno. V zameno za čas, ki vam ga bom namenil, mi lahko ponudite prostovoljni prispevek za čas, ki vam ga namenim. Višina prostovoljnega prispevka ni opredeljena. Marsikomu sem do sedaj namenil svoj čas in znanje brez prispevka in tudi v nadaljne bo tako.

Potek partnerskega svetovanja

  • prvo srečanje v trajanju približno pol ure. Skupaj ugotoviva, kaj od svetovanja pričakuješ in kaj želiš doseči. Dogovoriva se za urnik srečanj in način, kako bodo srečanja potekala.
  • svetovanja lahko potekajo v živo, lahko preko telefona ali tudi računalnika.
  • pri vsakem nadaljnem srečanju najprej pregledava dosežene rezultate in se osredotočiva na naslednji cilj, ki ga želiš doseči.
  • ob koncu vsakega srečanja bova skupaj ugotovila, kakšen je tvoj napredek in postavljene cilje na tvojo željo prilagodila.
  • vedno imaš tudi možnost, da s svetovanjem zaključiš, v kolikor meniš da zate ni primerno ali da si dosegel tisto, kar si od svetovanja pričakoval.

Vsi podatki, ki jih zaupaš svojemu svetovalcu so zaupni.

Več o tem, kdo sem lahko izveš na strani Avtorja