Moški smo zanimiva bitja in znamo biti nepredvidljivi. Ženske pogosto nimajo odgovorov na naš način obnašanja in komuniciranja, a znamo biti tudi ljubeznivi in ženske presenetiti na nepredvidljive načine. V zadnjih dveh desetletjih se vedno bolj pogosto moški odločimo, da nenadoma in brez razlage izginemo iz življenja ženske in se potem čez čas odločimo, da se vrnemo. A kaj je tisto, kar nas spodbuja, da se tako obnašamo?

Ko je govora o odnosih, smo si moški zelo različni (tako kot tudi ženske). Vseeno so si razlogi, da nenadoma izginemo iz življenja ženske in se potem vrnemo, ko to ženska najmanj pričakuje, zelo podobni pri vseh moških. Ko govorim o tem, da moški izginemo iz življenja ženske mislim točno to: nobenih klicev, nobenih sporočil, nobene elektronske pošte. Enostavno prekinemo vsakršno komunikacijo, čeprav smo mogoče tej isti ženski še pred dnevom ali dvema rekli, da jo imamo radi.

Izmed vseh različnih vzorcev obnašanj, ki jih imamo moški, je ravno ta tisti ki je ženskam najmanj jasen. Zakaj moški na neki točki odnosa z žensko enostavno izginemo, kot da sploh ne bi obstajali? Kaj je tisto, kar nas pripelje do točke, ko to storimo:

Lahko pomeni, da imamo odnos z več različnimi ženskami hkrati
Seveda ne obstaja zakon, ki bi moškim prepovedoval, da bi se dobivali ali bili v odnosu z več ženskami hkrati, a je tako obnašanje milo rečeno nesprejemljivo (tudi v očeh drugih moških). Medtem, ko imamo moški več žensk, ustvarjamo pri njih lažno upanje in ženske obravnavamo kot blago. Dragi moški: ženske so čustvena človeška bitja in tako se je potrebno do njih tudi vesti. Večinoma imamo moški, ki to počnemo zelo velike težave s svojo samopodobo.

Včasih tako obnašanje pomeni, da imamo veliko dela v službi ali svojem osebnem življenju in nisi naša prioriteta
Mnogo nas je moških, ki imamo poln urnik. To ne sme biti razlog, zaradi katerega prekinemo stike z žensko, čeprav je pogosto tako. Že na začetku druženja z žensko je prav, da jim povemo s čim si zapolnimo dneve. Prav tako je potrebno, da svoje življenje poizkušamo organizirati tako, da v življenje sprejmemo žensko. V kolikor se nam zdi, da to ni možno bodmo pošteni do nje in ji to povejmo.

Moški imamo lahko težave biti v odnosu z žensko
V današnjem času je pogosto, da moški izginemo, ko spoznamo da naš odnos z žensko postaja resen. Mnogi izmed nas smo navajeni na samsko življenje in se temu nismo pripravljeni odpovedati. Resnica je v tem, da nismo pripravljeni vložiti trud v to, da bi bil naš odnos dober in svoje samsko življenje uporabimo kot razumen razlog sebi, da izginemo.

Lahko pomeni, da si nismo prepričani kaj čutimo do ženske
Moški imamo pogosto razdvojena čustva do določenih reči ali oseb (ja, tudi moški imamo čustva). V odnosih moški pogosto ne vemo, do kakšne stopnje želimo biti z žensko, s katero se videvamo. Možno je, da jo en dan povabimo na izlet v dvoje, naslednji dan pa jo pokličemo in ji povemo, da ne moremo iti, saj bi dan raje preživeli s svojimi prijatelji. Ko moški začnemo dvomiti v svoje odločitve je to znak, da imamo razdvojena čustva do ženske, skatero smo v odnosu in najlažje nam je, da enostavno izginemo, dokler sami pri sebi ne razčistimo, kaj bi radi.

Včasih pa to enostavno pomeni, da moškemu ni do ženske
Ta razlog sem navedel kot zadnjega, a je hkrati tudi najpogostejši razlog, zakaj moški enostavno izginemo iz ženskega življenja. Odnosu smo dali možnost, a smo spoznali da to ne bo najbrž tisto pravo za nas. Da bi potem obvarovali žensko pred srčnimi bolečinami (in da se nam ni potrebno z njo soočiti in ji to povedati), enostavno izginemo. A mnogi izmed nas ne vedo, da žensko s tem še bolj prizadanemo, kot bi jo, če bi ji enostavno povedali, da nimamo interesa do nje.

V naslovu članka sem zapisal … in se vračajo. Res se. Ko namreč nenadoma izginemo iz ženskega življenja, marsikdo izmed nas čez čas ugotovi, da je bila mogoče ravno tista ženska, s katero smo imeli odnos iz katerega smo nenadoma izginili, tista prava za nas. Takrat pa se odločimo, da se zopet pojavimo v njenem življenju. Seveda smo s prva previdni. Ponavadi pričnemo s kakšnim sporočilom ali dvema. V kolikor se nam ženska javi smo sami na sebe ponosni, saj smo svoj cilj dosegli. Takrat se naša igra pogosto zopet prične.

Sedaj se boste ženske vprašale, kaj storiti, ko naletite na moškega, ki izgine iz vašega življenja? Odgovor na to boš lahko prebral(a) v naslednjem članku.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar