V življenju vsake ženske je mnogo reči, ki se enkrat zgodijo prvič. Prvič se zaljubi, prvič dobi menstruacijo, prvič se odloči za sex z moškim (večinoma), prvič ji moški podari prstan. Kar veliko je takih trenutkov v življenju, ki se jih ženske zapomnite. Ja, tudi moški si zapomnimo veliko trenutkov, ko doživimo kaj prvič, a ti za ta članek niso pomembni.

Prav posebno mesto v ženskih možganih pa zavzema trenutek, ko ugotovi, da se ji je moški prvič zlagal. Marsikatera ženska se mogoče s to mojo trditvijo ne bo strinjala, naj torej razložim, zakaj je tako. Ko ženska prvič ugotovi, da se ji je moški zlagal in dosegel tisto, kar je želel, je to za njo trenutek, ki bo na njeno življenje vplival mnogo bolj, kot je bila njena prva menstruacija. To doživetje je za večino žensk povezano z žalostjo, razočaranjem ter tesnobo in vpliva na njeno zaznavo odnosov z moškimi do konca njenega življenja.

Ko sem napisal, da moški govorimo eno, mislimo pa drugo, bi lahko zapisal tudi: lažemo (zakaj pišem v prvi osebi? Ker sem tudi sam moški)! Lažemo tako, kot to ženske nikoli ne počno. Lažemo ker nam je to v veselje, ker nam to predstavlja sredstvo za dosego cilja in lažemo vedno, ko bi radi spravili žensko v posteljo.

Vsaka ženska je že bila v situaciji, ko ji je moški lagal. Spomni se svojih prijateljic, ki so te v podobni situaciji klicale in niso vedele, zakaj jim je moški lagal. Sedaj si sama v tej situaciji. Kako se ti je lahko zgodilo, da ti je moški rekel, da si najlepša ženska, kar jih je srečal, nekaj ur kasneje pa je isto šepetal v uho drugi ženski? Sprašuješ se zakaj se ti je to zgodilo?

 

Ker se moški raje skrivamo za lažjo, kot da bi se soočili z resnico

Koliko moških je pristopilo že k tebi in ti povedalo, da si od tebe ne želijo drugega kot sex-a, ali mogoče samo kakšno bežno razmerje? Močno dvomim, da kdo. Zakaj? Ker ti bo vsak moški raje povedal tisto, kar misli da si želiš slišati, da bi dosegel ta cilj. Če boš tega istega moškega kasneje vprašala, zakaj je to storil, se bo naredil nevednega. Raje se bo pretvarjal, da ne ve o čem govoriš, kot pa da bi priznal resnico. Moški smo namreč prepričani, da jo bomo boljše odnesli z lažjo, kot pa da povemo resnico.

 

Ker ne razmišljamo o prihodnosti

Ženske ste bolj premišljene, previdne in organizirne, kot smo moški. Tudi če se odločiš imeti zgolj kratko avanturo z moškim, veš kaj počneš in kaj si od tega želiš. Večinoma planiraš svoje življenje, gledaš v prihodnost in razmišljaš o posledicah svojih dejanj. Moški pa smo bolj brezbrižni. Ne razmišljamo o posledicah svojih dejanj, pomembno nam je le, da v sedanjosti dosežemo svoj cilj. Za dosego tega cilja uporabimo vsa razpoložljiva sredstva in vseeno nam je, kaj se bo zgodilo kasneje.

 

Ker nismo priprvljeni vlagati energije

Moški se delamo neumne, a vseeno vemo, kaj bi ženske rade slišale od nas. Vemo, da je najlažja pot, da spravimo žensko v posteljo ta, da ji povemo kako je privlačna in da jo imamo radi, namesto da bi to dokazali s svojimi dejanji. Vemo, da je lažja pot za dosego cilja, da se ženski zlažemo, saj je ta pot hitrejša, kot pa da bi ji morali dokazovati svoje namere. Vemo, da imamo vedno možnost izginiti, predno se je potrebno soočiti s posledicami in solzami, ki jih prinašajo naše laži. S tem, kako se ženske spopadate s tem, ko moški izgine sem pisal v članku “Kaj storiti ko moški nenadoma izgine“.

 

Ker smo spremenili pravila

Namesto, da bi se počutili krive, da smo ženski lagali, jo raje prepričamo da se ona slabo počuti, ker nam je verjela. Navkljub temu, da živimo v 21. stoletju je še vedno veliko dvojnih meril. Skoraj nihče ne obtoži moškega, da je bil nepošten do ženske, mnogo pogosteje se obsoja ženske, da so nasedle moškim lažem. Ko si soočena z lažjo in prvo razočarnaje nad moškim mine, si tudi pogosto sama nad seboj razočarana, da si nasedla moškim besedam, s katerimi je dosegel svoj cilj. To razočaranje doživljaš vedno, ko se ti moški zlaže, ne le prvič.

 

Ker nismo soočeni s posledicami svojih dejanj

Dokler moški nismo sami v situaciji, ko se nam ženska zlaže (kar se dogaja), ne razumemo kaj ni v redu, ko se ženski zlažemo in se potem obnašamo, kot da je ona kriva vsega. Ne razumemo, kaj to pomeni za našo dojemanje nasprotnega spola in partnerjev. Ne razumemo, da zaradi tega lahko tedne, nekateri celo mesece ali leta analizirajo, zakaj in kako se jim je to lahko zgodilo. Ne razumemo, da imajo odnosi, kot vse ostalo, svoja pravila in da laganje ni pravo sredstvo za dosego ciljev.

 

Moje razmišljanje ni namenjeno samo ženskam, da bi razumele, zakaj moški lažemo. Namenjen je tudi moškim, tistim ki ne vedo, kaj povzročajo z lažmi. Nekoč boš naletel na žensko, ki ti bo lagala in takrat si boš želel, da tega ne bi doživel. Ne bodi torej med tistimi, ki izberejo bližnjico in lažejo, da bi dosegli svoj cilj.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

3 komentarji

  • Bernarda,
   ena izmed bralk mi je povedala svojo zgodbo, ki se nanaša na to temo. Več o tej isti tematiki bom zapisal v svojem naslednjem zapisu.

   Lep pozdrav,
   Roman

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar