Zadnjih nekaj tednov sem pogosto dobil vprašanje Zakaj me privlačijo napačni moški? Večinoma v povezavi s člankom Zakaj moški izginjajo in se vračajo. Kar nekaj žensk se sprašuje, kako se jim dogaja vedno znova, da naletijo na točno isti tip moškega. Vedno znova sicer mislijo, da bo drugače, a pogosto se izkaže, da se vzorci obnašanja moških ponavljajo. Poznam celo primer, ko se je ženska, ki je to doživela nekajkrat v svojem življenju dokončno odpovedala moškim, saj je izgubila upanje, da sploh obstaja kdo, ki je drugačen. Ja vem, to je res skrajnost in ni potrebno, da bi se še katera druga tako odločila.

Sedaj pa k tebi. Se tudi ti sprašuješ: “Zakaj me privlačijo napačni moški, je z menoj kaj narobe, da nikakor ne morem srečati normalnega?” Naj te za začetek malo potolažim: s teboj ni nič narobe! No, bolj prav bi se izrazil, če bi napisal da s tvojo osebnostjo ni nič narobe. Je pa zelo verjetno, da nekaj na tebi vseeno privlači ta tip moških. Toda kaj je tisto, kar privlači napačne moške?

 

Zanima te določen tip moškega

Tako kot vse ostale ženske (tiste, ki so heterosexualne), tudi tebe privlači določen tip moškega. Toda če se izkaže, da vedno naletiš na napačnega moškega, je mogoče čas, da pogledaš tudi druge tipe moških. V kolikor izbiraš partnerje na osnovi površnih lastnosti kot so višina, postava, prihodek in podobno, bo tvoja presoja zamegljena. Zgolj zaradi tega, ker je visok in ima manikirane nohte, dober avto in designerska oblačila, še ne pomeni, da je tudi prijazen, spoštljiv in pozoren.

 

Nizka samozavest

Mogoče se z menoj ne boš strinjala, a ravno nizka samozavest je tista, ki v največji meri privlači moške, ki si jih ne želiš v svojem življenju. Vem, da boš želela vedeti, zakaj je tako: moški, ki imajo sami nizko samozavest ali so nesigurni imajo izdelan občutek, da zaznajo iste ženske. Vedo namreč, da pri ostalih predstavnicah nežnega spola nimajo možnosti. Torej, če imaš nizko samozavest je zelo verjetno, da boš zaradi tega naletela na moške, ki si jih ne želiš.

 

Ko si z moškim se prilagajaš

Če se vsakič, ko spoznaš moškega prilagajaš njemu, je to zaskrbljajoče. Normalno je, da se tako ti, kot tudi moški prilagajata eden drugemu. Ni pa dobro kadar to, kar počneš ni več sprejemanje kompromisov in približevanje eden drugemu, temveč je tvoje početje enostransko prilagajanje njegovim željam in načinu življenja. Moški te mora sprejeti tako kot si, če tega ne naredi je najbolje, da kar sama zaključiš vajin odnos. Nenehno prilagajanje namreč vodi v nizko samozavest in potem boš le še bolj privlačna za moške, ki so napačni. Nekaj o tem sem napisal tudi v članku Znaki da te moški izrablja.

 

Nočeš biti samska

Prav dobro je tudi mogoče, da spadaš v skupino žensk, ki zvečer ne želijo same zaspati. Marsikatera je namreč zaradi tega pripravljena prenašati napačnega moškega, s katerim si deli posteljo, samo da ni sama. Dokler boš tako razmišljala, boš pripravljena storiti vse, da ne boš samska. Prej ko boš ugotovila, da biti samska ni slabo, prej boš končala z oklepanjem moškega, za katerega veš, da je zate napačen.

 

Ne znaš zavrniti moškega

Se še spomniš, ko si se v šoli učila, da je potrebno zavrniti alkohol in droge? Predvidevam, da takrat nisi imela težav s tem. Danes je mogoče drugače in občasno popiješ kozarec alkohola (ali dva), a če ne znaš zavrniti moškega, bi bilo pametno, da se naučiš tudi to. Ko se boš naučila zavrniti moškega, ki je zate napačen, boš res sama, toda pomisli le, koliko je še moških, od katerih so zagotovo nekateri, ki so tudi zate primerni. Poleg tega ni dobro, če so moški tisti, ki se odločajo za tebe, ti se odloči za tistega, katerega želiš. Zakaj? Zagotovo se dobro počutiš, ko ti moški namenja pozornost. A vseeno je dobro, da znaš zavrniti moškega. Ne glede na to, kako ti izkazuje pozornost, je možno, da je zate napačen in je bolje, da ga zavrneš.

 

Bodi samozavestna! Naj te ne bo strah biti samska!  Nauči se, da si za svojo srečo odgovorna sama! … in napačni moški se bodo hitro poslovili iz tvojega življenja.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar