Je zapeljevanje “izgubljena umetnost” ali nekaj, kar je bilo moderno v prejšnjem tisočletju? Dolga leta je veljalo prepričanje, da smo moški tisti, ki moramo zapeljevati ženske, jim izkazovati naklonjenost, jih nekoliko tudi razvajati. To je bila pogosto edina pot, ki nas je pripeljala do zmenka z izbranko. Mnogo je zapisov, kjer je zaslediti, da smo se v zadnjih letih moški in ženske približali eden drugemu, da so se pričele naše vloge v odnosih medsebojno prepletati in da ni več tako stroge ločnice med ženskami in moškimi, kot je bila. Nekateri gredo v svojih razmišljanjih ugotavljajo, da so danes ženske tiste, ki naj bi zapeljevale moške.

 

Kaj pa si moderne ženske želijo?

Že res, da so današnje ženske uspešne. Mnoge izmed njih imajo kariere, nekatere uspešno krmarijo med otroci, moškim s katerim živijo in službenimi obveznostmi. Spet druge so se odločile, da bodo kar same skrbele za otroke in so se “osamosvojile”. Nekako pa je vsem še vedno skupno to, da so ženske in da jim godi zapeljevanje.

Moderne ženske ne želijo moških, ki igrajo. Takih, ki na internetu iščejo “navodila”, kako zapeljevati ženske tako, da se z njimi in njihovimi čustvi “igrajo”. Vse več žensk pogreša prave moške. Take, ki jim ne bodo pisali zgolj premišljena sporočila po telefonu, ampak si bodo drznili svoja mišljenja, občutke in tudi čustva zapisati na list papirja s peresom. Koliko nas je še takih, ki znamo napisati pismo in ga odposlati s pošto?

Ne sprašuj ženske, če si želi rože ali kakšne druge drobne pozornosti. Nekaj bo zagotovo takih, ki ti bodo povedale, da jim to nič kaj ne pomeni. A če jo boš presenetil, ji magari prinesel šopek rož z bližnjega travnika, bo zagotovo vesela take pozornosti.

Še mnogo je “drobnih” gest, za katere smo gotovo že vsi slišali, a smo na njih pozabili. Recimo odpiranje vrat avtomobila. S temi drobnimi gestami boš v očeh ženske bolj zapeljiv, kot nekdo ki se z njo igra.

 

Zapeljevanje – kaj si mislimo moški?

Malo smo pozabili na umetnost zapeljevanja. Prepričani smo, da je dovolj, če ženski vsakih nekaj ur (ali dni) natipkamo kakšno kratko sporočilo. Kadar nismo ravno prepričani, kako bi žensko nagovorili ali ko samo iščemo njeno pozornost pogledamo na internet in si po možnosti sposodimo besedilo kakšnega “instant” sporočila in čakamo, če bomo z njim dosegli željen učinek.

Rože, drobne pozornosti, odpiranje vrat in podobno se nam zdi preživeto. Nekaj, kar je obstajalo v prejšnjem tisočletju. Zagotovo današnje moderne ženske tega ne potrebujejo. Če so ženske tako uspešne kot smo mi ali še bolj, so zagotovo postale tudi bolj moške. Ker v sodobnem svetu čustva niso zaželjena in ne vodijo k uspehu smo prepričani, da so jih tudi ženske potlačile in so postale bolj realne.

 

Ženske so še vedno ženske

Kadar boš ženski zanimiv, bo še vedno pričakovala od tebe, da jo boš zapeljeval. Ne samo, da ne bo imela nič proti zapeljevanju, za katerega meniš da je iz prejšnjega tisočtelja, še pohvalila se bo svojim prijateljicam, kako pozoren moški si. Zavedajmo se, da bomo v očeh ženske mnogo bolj privlačni, če jo bomo znali zapeljati in jo znali nasmejati. 

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar