So zmenki po ločitvi bolj zapleteni, kot so bili prej? Nikakor ne, so pa zmenki po ločitvi zagotovo drugačni, saj so drugačna tudi pričakovanja. Vsi smo že kdaj ostali brez partnerja, a ločitev je vseeno nekoliko drugačna. Tisti, ki so se ločili bi rekli, da je bolj zapleteno. Res ni tako enostavno, saj se veza ne prekine takoj. Ostaja še ločitveni postopek, deljenje premoženja, pogosto tudi skrbništvo nad otroci. Vsaka ločitev je zgodba zase, nekaj pa je skupnih točk, kako se lotiti zmenkov po ločitvah.

A pozor. Preden se odločimo iti zopet na kak zmenek je prav, da svojo ločitev predelamo pri sebi. O tem, kaj doživljamo po ločitvi, sem več zapisal v svojem zapisu “Ravnokar sva se razšla – spopadanje s čustvi“. Bodimo pošteni do sebe in bodočega partnerja in se ne podajmo na zmenek, če na to tudi nismo pripravljeni. Koliko časa je potrebnega? Pri nekaterih več, pri drugih pa spet manj. In kdaj veš, da si pripravljen zopet na zmenke? Ko prenehaš osebe, ki jih spoznaš primerjati z bivšim partnerjem. Za nekatere so to lahko tedni, za druge meseci, za tretje spet leta.

 

Preden greš na zmenek

Je dobro, da veš kaj pričakuješ od bodočega partnerja. Razmisli, kaj v življenju ti je zares pomembno in čemu se v svojem naslednjem partnerstvu ne želiš odpovedati. Ko to veš, tudi hitro ugotoviš, če je oseba s katero greš na zmenek primerna, da postane tvoj naslednji partner. Kaj pa privlačnost, zaljubljanost, kemija? Hja, nekateri bi rekli, da je to že za nami. No, v resnici smo ljudje po ločitvah bolj praktični kar se tiče zmenkov in izbire bodočega partnerja. Bolj kot neka nerazdružljiva energija nam je pomembno, da imamo skupne interese in poglede na prihodnost.

 

Nikamor se ti ne mudi

Novi ljudje skoraj dnevno prihajajo v naša življenja. Nikakor ni potrebno, da na vsakega gledamo kot na potencialnega bodočega partnerja. Bodi brez skrbi, dovolj nas je v vseh starostnih skupinah, ki smo samski. Zagotovo tudi ti srečaš primerno osebo. Prav nobene potrebe ni, da se to zgodi že jutri, pusti si čas. Lahko je to tudi naslednji teden, naslednji mesec ali naslednje leto. Pomembno je le to, da se boš ob tej osebi počutil prijetno in da imata podobne interese in poglede na prihodnost.

 

Vsi imamo preteklost

Tudi ti, prav tako pa tudi oseba, ki si jo spoznal. A naj te ta preteklost ne omejuje. Ne ubadaj se preveč z njo. Vsi smo imeli različne spolne partnerje, nekateri več, drugi manj, mogoče se najde celo kak, ki je imel le enega. Prav je da se zavedamo svoje preteklosti, bodimo odkriti in pripravljeni se o tem tudi pogovarjati, toda pomembna je prihodnost.

 

Kaj pa če imamo otroke

Nikakor se ne odpovej zmenkom zaradi tega, ker imaš otroke. Poskrbeti moraš za svojo lastno srečo. Seveda je prav, da osebi nasproti sebe poveš da jih imaš, tudi kdaj si ti na vrsti, da so otroci pri tebi. Nič kaj romantično se ne sliši, a ti podatki so pomembni, če želiš da bo tvoje novo partnerstvo uspešno.

 

In kdaj naj povem otrokom, da imam novega partnerja

Takoj, ko vidiš da postaja partnerstvo resno. To ne pomeni po prvem zmenku, prvem sexu ali prvi skupno preživeti noči. Glede na razvitost čutov ti ne bo težko ugotoviti, kdaj postaja partnerstvo resno. No, ko to ugotovita oba, takrat je pravi čas, da vključiš v novo partnerstvo tudi svoje otroke. Pogosto nas je tega strah, ker ne vemo, kako bodo naši otroci reagirali na novega partnerja. Najboljše je še vedno biti pošten in sproščen, kar bodo začutili tudi otroci. In ne, ne bodo dobili novega starša, starša že imajo. 

 

Ko bo prišel čas je prav, da se zopet podaš na zmenke. Res je, da se je marsikaj spremenilo od takrat, ko si šel zadnjič na zmenek. Mogoče si tudi malo “iz vaje”. Nič hudega, hitro se boš počutil prijetno, le prioritete so malo drugačne, kot so bile pred leti.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Veselim se tvojega komentarja!

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar