Leto 2020 je nekaj čisto posebnega in tudi zmenki v času epidemije in omejitev, ki smo jim priča, so drugačni kot do sedaj. Zakaj drugačni? No, ob prvih omejitvah, ki smo jih imeli pomladi zaradi epidemije, prav tako kot sedaj jeseni, zmenek ni razlog, zaradi katerega bi lahko zapustili občino v kateri živimo. Prav tako so odpovedana vse druženja, gostinski lokali so zaprti. Kako to vse skupaj vpliva na zmenke?

 

Kje sploh spoznati koga?

No, se še spomniš časa, ko je bilo dovolj da si šel s prijatelji na kakšno pijačo v petek ali soboto zvečer in se namesto z njimi odpeljal domov z žensko. Zaenkrat iz tega ne bo nič. Tudi, če se z njo nisi odpeljal domov, si se vsaj dogovoril da se dobita čez kak dan (ali teden), zelo verjetno kje v kakšnem lokalu.

 

No, zaprtje lokalov seveda ne pomeni, da ne moreš kam na zmenek, tudi spoznati zanimivo osebo je mogoče, le malo se je potrebno prilagoditi trenutnim razmeram in se držati usmeritev, ki so nam dane. Zmenki v času epidemije torej zahtevajo neko mero prilagajanja. Če smo se bili in smo še vedno se sposobni dnevno prilagajati razmeram, nam zagotovo lahko uspe tudi na področju zmenkov.

 

Še dobro, da obstajajo aplikacije kot so facebook, instagram, tinder, … mnogo jih je. Naštel pa sem le tiste, ki so trenutno najbolj aktualne. Za facebook in instagram se sicer nikoli ne ve, a če se z nekom ujameš na tinderju se nekako predvideva, da sta oba samska. Vse aplikacije nam dajo možnost tudi vklopiti našo lokacijo, tako da je tudi enostavno ugotoviti, če je zmenek z osebo na drugi strani možen, ne da bi prestopili občinsko mejo.

 

Nekaj dopisovanja ni nič napačnega, verjamem pa da ti ni v interesu neskončno dopisovanje z nekom, ki živi na drugem koncu države in ne veš, kako bi se s to osebo lahko dogovoril za srečanje. Dopisovanje: ja, bolj osebni so vsekakor telefonski pogovori. Še vedno pa obstaja nevarnost da nekdo izmed vaju nenadoma izgubi interes. Dlje kot se ne bosta srečala, večja je ta nevarnost.

 

Osebno srečanje je še vedno pomembno

Mimo srečanja ne bo šlo. A kot sem že napisal, so zmenki v času epidemije nekoliko drugačni. Tudi če so lokali zaprti, je še vedno veliko možnosti. Namesto da gresta v lokal pojdita na sprehod, pojdita raziskovat vajino okolico. Mogoče celo kolesarit. Navsezadnje je možnost tudi, da si naredita piknik v naravi. Vse kar lahko dobita v lokalu si lahko prineseta tudi s seboj.

 

Malo več je potrebno kreativnosti, a navsezadnje je kreativnost pri zmenkih dobra. Preseneti osebo, ki jo povabiš na zmenek s čim novim. To ne velja le za vse tiste, ki se odpravljate na prvi zmenek temveč tudi za vse tiste, ki ste v zvezi z nekom.

 

Online zmenki: da ali ne?

Seveda obstaja tudi ta možnost. V zadnjih letih je vedno več aplikacij in ponudnikov tudi teh storitev, nekaj jih najdeš tudi v naši mali državici. Moje mnenje je, da če ne gre drugače, je tudi to opcija. Boljša kot sploh ne iti na zmenek z nekom. Vseeno pa mislim, da je bolje iti ven na svež zrak in uživati v jesenkih barvah.

 

Če res želiš nekoga spoznati ali bolje rečeno, če se oba želita spoznati ni druge, kot videti se. Navkljub vsem aplikacijam, ki jih imamo ni druge poti, da izvemo kako se počutimo ob drugi osebi. Nekaj čisto drugega je dopisovati se z nekom, se s to osebo mogoče pogovarjati po telefonu ali iti s to osebo na online zmenek, kot pa dobiti se s to osebo.

 

Zmenki v času epidemije so drugačni, so pa trenutno postali realnost. Tako kot z vsemi ostalimi situacijami, na katere smo se v zadnjih mesecih prilagodili, se moremo tudi na zmenke.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar