Veliko je različnih vzrokov, zakaj moški izrablja žensko. Lahko ima žensko zgolj za sex, mogoče se ne želi vezati, a vseeno potrebuje ob sebi žensko, možno je da ima žensko zgolj zato, da ne trpi njegov ego. Nekoliko manj pogosto se moški odloči imeti žensko zaradi njenega finančnega stanja. Seveda je razlogov še mnogo več. A za občutek, o čem govorim so našteti dovolj.

V bran moških morem tudi zapisati, da to ne pomeni, da vsi moški izrabljajo ženske. Dobro pa je vedeti, da obstajajo znaki, ki ženskam povedo, da jih moški izrablja. Včasih je težko prepoznati te znake. Če si ženska ni sigurna ali ni prepričana je najbolje, da zaupa svojim občutkom. Ženska, ki je izrabljena s strani moškega se pogosto počuti krivo, ima občutek, da bi lahko za razmerje storila več, ali ni zadovoljna, kako se odvija njuno razmerje. Ti občutki ne pomenijo vedno, da moški žensko izrablja, hkrati pa pomenijo, da nekaj v razmerju ni, kot bi bilo potrebno.

Za žensko je dobro vedeti, kateri so znaki, da jo moški izrablja, saj lahko tako prepreči neprijetna razočarjanja v prihodnosti. Moški, ko spoznajo, da je ženska spregledala njihovo “namero” namreč pogosto izginejo iz življenja take ženske, saj vedo da tega, kar si želijo ne bodo več dobili. O tem, kako se spopasti s tem, da moški izgine lahko prebereš več v članku “Kaj storiti ko moški nenadoma izgine”.

 

Ni te predstavil svoji družini in prijateljem

Ko si v zdravem razmerjih z moškim, je nekaj popolnoma normalnega, da spoznaš njegove družinske člane in prijatelje. Seveda tudi druge pomembne osebe v njegovem življenju. Če ima moški normalno razmerje s svojimi starši in ti jih ne želi predstaviti ali se temu izmika, tudi ko ste že nekaj časa par, je to znak, da nekaj v vajinem odnosu ni, kot bi moralo biti.

Če te ne predstavi svojim prijateljem ima to lahko različne vzroke. Najpogostejši so, da se te sramuje, da ni predan vajinemu razmerju in da družini in prijateljem ni povedal za tebe. To je le nekaj izmed možnih vzrokov. Vsekakor si vsaka ženska zaluži, da je spoštovana in da je moški do nje iskren.

 

Je sebičen v postelji

V vsakem fizičnem razmerju mora biti ravnovesje. Imaš občutek, da se vedno podrejaš njegovim željam in da moški nikoli ni pripravljen upoštevati tvojih želja? Kadar moški ne upošteva tvojih želja, tudi fizičnih, je čas da stopiš korak nazaj. Poizkusi mu namigniti, kaj je tisto kar bi rada ti doživela, kaj ti paše. V kolikor ni pripravljen niti poizkusiti tega, kar si mu predlagala in vedno poskrbi zgolj za zadovoljitev svojih potreb, je to znak da vajino razmerje ni v ravnovesju in da te po vsej verjetnosti izrablja za zadovoljevanje svojih lastnih fizičnih potreb.

 

Ni se pripravljen pogovarjati o vajinem odnosu

Zelo pomembno se je pogovarjati o tem, v kako resnem odnosu sta. Pari, ki se skupaj postarajo, svojega odnosa ne prepuščajo lastni inerciji temveč se o njem pogovarjajo. V kolikor se moški ni pripravljen s teboj o tem pogovarjati ali se izmika pogovoru o resnosti vajinega odnosa, je velika verjetnost, da te izrablja zaradi lastnih potreb. Ni dovolj, da te drži za roko in ti kupi kakšno pozornost, pomembno je, da se je o odnosu pripravljen tudi pogovarjati. Dolgoročno je namreč prav da veš pri čem si, če te moški zgolj izrablja je vseeno, če tak odnos zaključiš sama.

 

Finančno se zanaša nate

Si ti vedno tista, ki poravna račun, če si skupaj z moškim? Res je, lahko je situacija taka, da bi tudi on rad poravnal račun, a mu njegov finančni položaj tega ne dopušča. To je razumljivo. Verjamem tudi, da bo moškemu težko, da bi ti to priznal. A hitro boš vidla razliko med tem, da ni zmožen plačati ali da te izrablja. Kako boš ugotovila razliko? Če je moškemu težko, če je v zadregi in če prešteva, koliko denarja ima v denarnici ter je zelo preračunljiv, ko se pogovarjata o izdatkih, je razlog večinoma v tem, da bi rad plačal a si ne more privoščiti.

 

Pogosto te prosi za usluge

Odnosi temeljijo na kompromisih. Enkrat ti narediš usugo njemu, drugič on tebi. Znak, da nekaj v vajinem odnosu ni v redu je, da te on nenehno prosi za usluge, a ni pripravljen vrniti uslugo tebi v zameno. Popolnoma noramlno je, da skuhaš kosilo ali večerjo, mu podaš časopis ali daljinca. A kaj če te nenehno prosi za usluge, kot da ni pripravljen ničesar več storiti niti za sebe? To je znak, da te izrablja. Če se počutiš kot služabnica svojemu moškemu, je skrajni čas da se z njim o tem pogovoriš.

 

Kontaktira te le ob določenem času

Čisto možno je, da te moški kontaktira le ob določenih dnevih ali v določenem času dneva. Ta znak pogosto pomeni, da moški pred teboj skriva del svojega življenja. Obstaja možnost, da se dobiva tudi z drugimi ženskami in z njimi počne isto. Lahko se te sramuje ali ne želi, da bi člani njegove družine, prijatelji, sodelavci in drugi njemu pomembni ljudje izvedeli za tebe. Če te kontaktira le zvečer ali ponoči, je zelo verjetno, da te izrablja zgolj za sex. V kolikor se ti to dogaja ga vprašaj, zakaj te kontaktira le ob določenem času. Se zaplete v laži ali je slišati njegova zgodba izmišljena? Potem je zelo verjetno, da te zgolj izrablja.

 

Seveda obstajajo tudi drugi znaki, da te moški izrablja. Naštel sem zgolj najbolj pogoste. A če jih boš prebrala, ti na podlagi napisanega ne bo težko ugotoviti, če to počne tvoj moški. Najlažje je, če nanj pogledaš nepristransko, čeprav je to včasih težko.

V kolikor se ti zdi, da te izrablja naj te ne bo strah o tem z njim spregovoriti. Če si želi, da bi vajin odnos uspel, si lahko prepričana, da se bo potrudil za vaju. Seveda se lahko zgodi tudi obratno, da te dejansko izrablja in nima interesa, da bi se o tem s teboj pogovarjal in poizkušal rešiti vajine težave. No, v takem primeru se ne rabiš počutiti slabo, če boš kar sama tista, ki bo prekinila vajino razmerje.

Zapomni si: zaslužiš si moškega, ki te osrečuje, te spoštuje, obravnava sebi enako in ki se je pripravljen za vajino razmerje potruditi.

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar