Obstajajo znaki da te vara. Čeprav veš, ali si skoraj prepričan, da te partner vara in če ga o tem vprašaš ali obtožiš, bo tvoj partner to skoraj zagotovo zanikal. Nekateri gredo celo tako daleč, da bodo raje osmešili tebe, le da s tem pozornost preusmerijo s tega, kar sami počnejo. Še takrat, ko imaš dokaz, da te partner vara ti tega ne bo želel priznati. O vzrokih, zakaj se nekdo odloči prevarati svojega partnerja sem več zapisal v članku “Razlogi za varanje“. Tokrat se bom omejil zgolj na znake, ki nam lahko pokažejo, da nas partner vara.

 

Toda najprej opozorilo

Določena obnašanja nam kažejo, da nas partner vara. Seveda pa je možno tudi, da partner kaže enega ali več znakov, a nas ne vara. Kar je lahko opozorilni znak v enem razmerju ali zakonu, je lahko v drugem nekaj čisto običajnega. Kakšen izmed opisanih znakov se lahko kadarkoli pojavi v zvezi, težava je, če se jih pojavlja več in so vedno pogostejši. Nekaj teh znakov je zelo očitnih: ko partner odide iz prostora, da bi se pogovarjal po telefonu; brisanje zgodovine v spletnem brskalniku; brisanje sporočil in seznama prejetih klicev na telefonu; …

 

Nekaj manj očitnih znakov

Včasih enostavno čutimo, da je naš partner nezvest. Poleg bolj očitnih znakov, nekatere sem navedel v prejšnjem odstavku, druge bom še kasneje, je tudi nekaj takih, na katere nismo vedno pozorni, a nam lahko povedo, da nam partner ni zvest.

 

Časovna doslednost

Vključevanje drugega partnerja v življenje je povezano z dobrim časovnim usklajevanjem. Če sta do sedaj komunicirala ob različnih urah dneva in če se ta komunikacija spremeni v točno določene ure v dnevu, je to lahko znak, da je partner nezvest. Pomembno mu je, da še naprej ohranja stik s teboj, a ve tudi da bo imel po vajinem stiku nekaj časa, ki ga lahko posveti drugemu.

Ostane brez besed

Tvoj partner je bil vedno oseba, ki je imela odgovor na vsako vprašanje, potem pa ostane brez besed. Njegovi možgani so namreč zaposleni s procesiranjem laži, ki ti jih je povedal in namesto da ti odgovori takoj na vprašanje prične razmišljati, kaj lahko pove, da se ne bo ujel v zanko.

Spodbuja nezvestobo

Mogoče je spodbujanje nezvestobe napačen izraz. Gre za to, da partner, ki ima razmerje z drugim tebi sporoča, da ni nič napačnega imeti tako razmerje. Če gre mimo privlačna oseba tebi nasprotnega spola ti recimo namigne o tem. Kadar pogovor nanese o drugih zvezah, ki so se končale zaradi nezvestobe je ponavadi komentar take osebe, da tisti najbrž v zakonu ni bil srečen, skratka da zunajzakonsko razmerje ni nič takega.

Sam po nakupih

Do sedaj sta vedno nakupe opravljala skupaj. Nenadoma pa se tvoj partner odloči, da bo on tisti, ki bo hodil v trgovino in poskrbel, da bo vajino gospodinjstvo dobro založeno. Pove ti, da nima smisla da hodita oba, ko pa se ti lahko spočiješ doma ali bereš kakšno dobro knjigo, medtem ko bo on stal v vrsti in čakal, da opravi vse potrebne nakupe.

 

Očitni znaki da te vara

Sedaj pa še nekaj o bolj očitnih znakih, da ti partner ni zvest. Tiste najbolj očitne sem že navedel, tukaj pa jih je še nekaj:

 • Partner deluje zdolgočaseno, ne le ob tebi. Tudi služba ga dolgočasi, njegovi hobiji, otroci.
 • Spolnega življenja je vedno manj, ali pa partner želi nenadoma nekaj čisto novega, kar še nikoli nista počela.
 • Izkaže se, da imaš spolno prenosljivo bolezen, čeprav nimaš odnosov z drugim, kot s svojim partnerjem.
 • Partner ne kaže znakov ljubosumja, ne glede na to kaj rečeš ali kaj počneš.
 • Nenadoma se tvoj partner odloči zamenjati garderobo, prične se drugače oblačiti in uporablja nove dišave za telo.
 • Kadarkoli omeniš nezvestobo ali varanje postane partner zelo obramben. Prav tako ne želi s teboj gledati filmov ali se pogovarjati o knjigah, kjer je vsebina povezana z nezvestobo.
 • Partner prične hoditi v pisarno ob vikendih, praznikih ali se vrača ne delovno mesto ob večernih urah.
 • Pomembni družinski prazniki in obletnice nenadoma niso več pomembni. Mogoče pozabi celo na tvoj rojstni dan ali rojstni dan otrok.
 • Denar postane bolj pomembne, kot je bil v preteklosti. Pojavljajo se nenavadno visoki dvigi denarja z bančnega računa ali pa skrivanje denarja in njegovega izvora.
 • Partnerjev telefon je ponoči ugasnjen in številka za odklepanje telefona je spremenjena.

Seveda je znakov, ki lahko kažejo, da ti je partner nezvest še veliko več. Naštel sem le nekaj najbolj očitnih. Ko se pojavi sum, da te partner vara je to zagotovo eno najtežjih obdobij v tvojem življenju. Kako partnerja soočiti in ga pripraviti, da se o tem s teboj pogovori pa je nekaj čisto drugega.

 

Vsebina na tem blogu je zaščiteno avtorsko delo. Vsakršno nepooblaščeno kopiranje, reproduciranje ali uporaba v javne namene je kaznivo dejanje.

2 komentarja

  • Najbolje da ga kar soočiš s tem. Dokaze boš težko našla, saj najbrž prekriva svojo afero. A tudi težko bo priznal. Ni enostavno. Če pa najdeš način te pa prosim, da ga deliš z ostalimi. Mislim, da je kar nekaj takih, ki bi radi vedeli, kako se o tem prepričati.

Dodaj odgovor

Tvoj email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

oddaj komentar